2014.01.11. | Vízilabda

Idei első mérkőzésén a Lactiv-Vasas az OB I. 14. fordulójában az OSC együttesét fogadta. Csapatunk fölényes győzelmet aratott.

Lactiv-Vasas – OSC-Újbuda 16-9 (5-1, 3-3, 3-2, 4-3)
Komjádi uszoda, 200 néző.

Vezette: Rubos, Csanádi

Vasas: Barabás – Brguljan, Csapó, Katonás 3 (1), Angyal 2, Takács, Várnai. Csere: Fazekas 3, dr. Steinmetz, Hőna, Manhercz K. 2 (1), Takács 2, Sedlmayer, Manhercz Á. 1.
Vezetőedző: Földi László

OSC: Áts – Korényi 3 (2), Gyárfás, Regős 1, Suti, Tóth Z. 2, Tiba 1. Csere: dr. Szécsi 1, Deutsch, Simon 1, Szentesi.
Vezetőedző: Becsey Péter

Gól/emberelőny: 2/9, illetve 4/13
Ötméteresek: 2/2, illetve 2/2
Kipontozódott: Brguljan (22.), Fazekas (29.)

Barabás Botond remek védései adták meg az alaphangot az összecsapáson, amelyen hatalmas fölényben játszottunk az első negyed során. Nyolc percet követően már négy góllal, 5-1 arányban vezettek Földi László tanítványai. A piros-kék gólok közül különösen emlékezetesre sikerült Takács Bálint két bekk közül szerzett csavarja, de Angyal Dániel szép húzását is érdemes kiemelni.

A második játékrészre némiképp stabilizálta játékát az OSC, ám minden vendég találatra szinte azonnal érkezett a válasz, így a két csapat között állandósult a négygólos különbség. A negyed vége felé Drasko Brguljan egész pályáról (!) próbálkozott egy remek lövéssel, ám a kapufa kisegítette a meglepetten visszatempózó Átsot. Katonás harmadik gólját követően Regős Áron három Vasas játékos közül húzott szép centergólt, ezzel alakult ki a félidei 8-4-es eredmény.

A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, Steinmetz és Manhercz Ádám góljait is egy-egy vendég találat követte, így a továbbra is magabiztosan őriztük előnyünket. A negyed végét aztán meghúzta a Lactiv-Vasas, előbb Manhercz Krisztián ejtette át jó hét méterről a kapujából kimozduló, és ott Steinmetz Ádámot faultoló vendég kapust, majd Fazekas Tibor is betalált Földi László időkérését követően. Az utolsó játékrészre így gyakorlatilag minden lényegi kérdés eldőlt, hatgólos előnyről várhattuk a végjátékot.

A záró negyedben Steinmetz Ádám és Fazekas újabb sikeres próbálkozásait követően már nyolc gól is volt a különbség, ám két fórból szerzett találattal szépített az OSC. Egy-egy értékesített ötméteres után Takács Bálint megúszás gólja zárta a mérkőzést, mely így végül magabiztos 16-9-es Vasas sikerrel zárult.

Földi László vezetőedző:
- A szünet előtt már meglehetősen jó volt a védekezésünk, ám ma több hibát is ejtettünk, így a jövőben ezek kijavításán mindenképpen dolgoznunk kell. Jó lenne mihamarabb visszatérni az egyszer már elért szintre. A fiatal játékosok még kissé bizonytalanok néha, de hát ezért fogunk sokat edzeni, játszani, biztos vagyok benne, hogy összeáll ez majd. A támadójátékkal elégedett voltam, eredményesek voltunk elől. Örülök a fiatalok jó játékának is, de az ő képességeikkel ez szinte kötelező, az igazi kihívás számukra az lesz, ha komoly meccseken is hasonló teljesítményt tudnak majd nyújtani.

Sarlós Márton    
fotó: Purger Tamás    
 
 























  

Hirdetések