2013.12.17. | Röplabda

A hazai bajnoki pontvadászat során idén ősszel eddig valamennyi mérkőzését megnyerte a Vasas Óbuda – egészen vasárnap estig. A Megyeri úton 3:1-re kikaptunk az UTE-tól.

UTE – Vasas Óbuda 3:1 (-22, 25, 29, 17) 
Megyeri út 

Vezette: Éva T., Stefik 

Vasas: Fábián, Ludmán, Gubicza, Benkó, Stefanik, Pekárik. Csere: Tóth A. (liberó), Miklai. 

Ahogy már megszokhattuk, ezen a bajnokin is jórészt a második sorunk kapott lehetőséget Jókay Zoltántól. Ezúttal Stefanik Orsolya és percek erejéig Miklai Zsanett képviselete az alapcsapatot. Az első szettet ha nem is könnyen, de még megnyertük, utána viszont kétszer sem bírtuk a végjáték feszültségét, és maradtunk alul a minimális két-két ponttal. Ez úgy tűnt annyira demoralizálta a lányokat, hogy a zárónak bizonyuló játékrészben már nem tudtak komolynak nevezhető ellenállást kifejteni. 

Jókay Zoltán vezetőedző: 
- Nyilvánvalóan nem történt tragédia, hiszen ez a vereség nem veszélyezteti végső céljaink elérését, ugyanakkor mégis bosszantó a dolog, hiszen játéktudás alapján ennek a garnitúrának is nyernie kellett volna ezt az összecsapást. Azt is nagyon jól tudom, hogy a most pályára lépőknek nincs annyi rutinjuk, mint a többet játszó társaiknak, de pont ezeken az összecsapásokon gyűjthetnék be azt. Ehhez viszont az kellene, hogy minden körülmények között a tudásuk legjavát próbálják nyújtani. Na, pont ezt hiányolom most már rendszeresen tőlük, akár az edzéseken, akár élesben. Nem elég szavakban tenni azért,  hogy komolyan gondolom a röplabdát, a pályán kellene napról-napra megmutatni azt.


Hirdetések