2013.12.14. | Röplabda

Egy nappal a pozsonyi KEL mérkőzés után csonka csapattal utazott a Vasas Óbuda Miskolcra, ám a magyar bajnokságban már megszokottnak mondható győzelem ennek ellenére sem maradt el.

Albrecht Miskolci VSC MVSI – Vasas Óbuda 1-3 (19, -10, -20, -18) 
Miskolc, 100 néző. 

Vezette: Suba, Bodrogi. 

Vasas: Vacsi, Benkó, Ludmán, Pekárik, Miklai, Tálas. Csere: Lévai V. (liberó), Durst, Petőváry. 

Az első szettben elején a lelkes, és hozzánk hasonlóan fiatalokból álló miskolciakkal fej-fej mellett haladtunk a pontgyűjtögetés terén, ám a második technikai szünet után szaporodtak a hibáink és a hazaiak megléptek (15:20). Ez az előny aztán elégnek is bizonyult nekik, így megszerezték a vezetést. 

A folytatás sem indult jól (1:3), vezetőedzőnk ekkor vetette be első rendhagyó pedagógia módszerét, ami varázsszernek bizonyult. A játékrész folytatásában mi huszonnégy, ellenfelünk pedig csupán hét pontot szerzett. Egyenlítettünk. 

Ha kisebb lendülettel is, de a harmadik szett eleje is a miénk volt, ám jött és megtorpanás (8:8), és az újabb „fenyítés” Jókay Zoltán részéről. Ez először csak időlegesen hatott (12:9), hiszen tizenötnél már megint vendéglátóink vezettek, sőt lett 14:17 is, ám végül megemberelték magukat a lányok. Átvettük a vezetést.

Innen már nem voltak különösebb izgalmak, a miskolciak igyekeztek, mi meg ugyan közel sem játszottunk jól, de azért a tudásbeli különbség így is megvolt a javunkra. Nyertünk.


Hirdetések