2013.12.13. | Vízilabda

A Komjádi uszodában rendezett dupla bajnoki első összecsapásán, a Lactiv-Vasas átlagon felüli teljesítménnyel rontotta el a ZF-Eger makulátlan bajnoki mérlegét.

Lactiv-Vasas – ZF-Eger 8-8 (4-3, 1-1, 2-1, 1-3) 
Komjádi uszoda, 500 néző. 

Vezette: Vogel G., Dodog 

Vasas: Barabás – Katonás, Angyal 2, Takács B., Steinmetz Á. 1, Csapó M. 1, Brguljan 2. Csere: Hőna, Fazekas, Sedlmayer 2, Manhercz K., Manhercz Á., Várna. 
Edző: Földi László 

Eger: Bisztritsányi – Bátori 2, Kovács G. 2, Gór-Nagy 1, Hárai 1, Graham 1, Bundschuh 1. Csere: Bedő, Salamon, Varga II Zs., Sántavy, Zalánki, Lőrincz. 
Edző: Gerendás György 

Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 10/3 
Gól – ötméteresből: 2/0, ill. 1/1 
Kipontozódott: Takács Bálint (27. p.), Gór-Nagy (32. p.) 
Kiállítva (cserével végleg): Hőna (5. p.) 

Nem volt szép jelenet Gerendás György meccs végi ámokfutása, ráadásul csak a körülötte lévőkön múlt, hogy nem ment ölre a szurkolókkal, majd később a zsűrivel, de valahogy ez a jelenet is azt mutatta, hogy a Lactiv-Vasas komolyan borsot tudott törni az eddig százszázalékos Eger orra alá. Sőt, talán elfogultság nélkül írhatjuk, hogy az első három negyedben egyértelműen a bajnoki címvédő fölé kerekedett fiatal csapatunk. 

A kezdeti apró megingások után remekül álltuk a sarat hátul, sőt Angyal Dániel például támadásban is hozzá tudott tenni a játékhoz. Rajta kívül Steinmetz Ádám is megdobta a maga bravúros centergólját, a harmadik negyedben pedig Drasko Brguljan duplájának köszönhetően húztunk el 7-5-re. 
Aztán jöttek a baljós jelek, kétgólos vezetésnél kihagytuk a második büntetőnket is, ez pedig nem sok jót szokott jelenteni az álmos könyvek szerint. Barabás Botond parádézásának hála sokáig tartottuk az előnyt, de az utolsó percre már egygólos hátrányban fordultunk. 

Ekkor viszont jött Sedlmayer Tamás, aki a nagy nyomás ellenére a lehető legjobbkor maradt biztos kezű és megszerezte az egyenlítő gólunkat, amellyel kialakult a 8-8-as végeredmény.


Nagy fegyvertény ez, hiszen az Eger emberemlékezet óta nem botlott a bajnokságban, nekünk pedig ez volt az első igazi bravúrunk az idei szezonban. Ha ezt többször is meg tudjuk majd ismételni tavasszal, akkor összejöhet a kitűzött cél, a négy közé jutás.























                                                                                         fotó: Purger Tamás


Hirdetések