2013.12.09. | Röplabda

Szoros meccset nyert Nyíregyházán öt szettben a Vasas Óbuda úgy, hogy a lányok már karnyújtásnyira voltak a fölényes sikertől, ám végül két mérkőzéslabdát hárítva tudták csak lezárni a találkozót.

Fatum-Nyírsuli-NRK – Vasas Óbuda 2:3 (-19, -12, 22, 23, -14)
Nyíregyháza, Bujtosi csarnok, 300 néző.

Vezette: Vígh A., Újházi M.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 2, Sikos P. 25, Erdősné 15, Andrejkovics 7, Berényi E. 3, Vén E. 12. Csere: Szabó I. (liberó), Janetka 3, Dávida L. 1, Sitku T.
Vezetőedző: Balázs István.

Vasas: Gubicza 13, Fábián 4, Miklai 26, Pekárik 18, Benkó 9, Ludman 16. Csere: Lévai (liberó).
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Nyolc nap alatt öt mérkőzés, fűszerezve egy nyíregyházi, egy miskolci és egy pozsonyi buszúttal. A testi és lelki energiákkal történő takarékoskodás jegyében Jókay Zoltán a második sorunkat küldte pályára a nyírségi megyeszékhelyen. Mivel azonban a keret tizenhárom játékosból áll, így egyvalakinek a „nagyok” közül is vállalnia kellett ezt a meccset. Csapatkapitányunk Miklai Zsanett csütörtökön és pénteken kapott extra pihenőt, így egykori csapata ellen ő is pályára lépett. A cseresarokban pedig serdülőink, Durst Anna és Petőváry Panni álltak.

A hazaiak kezdtek jobban, de hamar átvettük a vezetést, és be is húztuk az első szettet. A folytatásban a rengeteget hibázó vendéglátóink képtelenek voltak komolyabb ellenállás kifejtésére, óriási fölénnyel nyertük a második játékrészt. A 0:2 után a nyíregyháziak összeszedték magunkat, mi egy kicsit kiengedtünk, így többnyire ők vezettek a harmadik menetben, 19:18-nál ugyan fordítottunk, de aztán mégis szépített ellenfelünk. A negyedik szettben a csapat érezhetően le akarta zárni a meccset, végig többpontos volt az előnyünk, aztán 22:20-ról mégis elbuktunk. Következett a döntő játszma, ahol 12:14-nél minden elúszni látszott, ám hatalmas küzdeni tudással innen nyertünk.


                                                                                   fotó: szon.hu – Sipeki Péter

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Csak az első két szettben működött úgy a csapatjátékunk, ahogyan azt előtte elterveztem, utána elég komoly hullámvölgybe kerültünk, többen érthetetlenül elbátortalanodtak. Miklai Zsanett rengeteg pontot szerzett, de időnként őt is elragadta a hév és kapkodott. Mellette még a két centerünkkel Gubicza Laurával és Pekárik Eszterrel lehettem elégedett, akik többnyire határozottak voltak a hálónál.
Kedden már a Challange-kupában kell helytállnunk, svájci ellenfelünk – ahogy a felvételeken láttam – jól összerakott csapat, igazi nemzetközi társaság, német szélsőütővel, cseh és amerikai centerrel, francia feladóval. Egyelőre nem tekintek messzebbre, a Fáy utcában szeretnénk nyerni, a meccs után pedig majd gondolkodunk a továbbiakról.


Hirdetések