2013.11.28. | Röplabda

A Vasas Óbuda csapata Finnországban sem adta alább, a lányok kettős győzelemmel kerültek fel a Challange-kupa főtáblájára, ahol svájci ellenféllel találkoznak majd.

LP Kangasala - Vasas Óbuda 1:3 (21, -17, -20, -23)
Kangasala, 300 néző.

Vezette: Sek, Herneth

Vasas: Vacsi 8, Szabó A. 4., Stefanik 11, Freeman 10, Tálas 4, Miklai 14. Csere: Tóth A., Lévai (liberó), Ludmán 1, Gubicza 4, Pekárik, Benkó.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Az első szett kapkodóbb játéka után, a lányok bizonyították, hogy egyértelműen előbbre járnak a röplabda tudományának elsajátításában, mint riválisuk, és teljesítették amiért Finnországba utaztak.

A második játékrészben is hazaiak szerezték az első pontokat, de aztán Tálas Zsuzsanna nyitásaival átvettük a vezetést, és kétszer is tízpontnyira növeltük különbséget. Ekkor elsősorban Stefanik Orsi volt ellenállhatatlan.

A harmadik szettben a hazaiak nagy erőket mozgósítottak, a mieink ismét többet hibáztak, így sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes. A mi oldalunkon Miklai Zsanett volt ebben az időszakban a legszorgalmasabb ponttermelő. Egypontos hátrányunknál, 19:20-nál a végjátékban következett be a számunkra kedvező fordulat, innen már csak Vacsi Evelin nyitott.

A továbbjutás eldőlt, a záró szakaszra, mindkét vezetőedző az egyébként is fiatal játékosoknál a még fiatalabbakat is pályára küldte. Ekkor sem vallottunk szégyent, és szoros játékban megszereztük a végső győzelmet.


                                                                       fotó: Rami Myllymaa - LP Kangasala


Hirdetések