2013.11.18. | Röplabda

A nálunk eddig több bajnoki mérkőzést letudó, és emiatt a bajnoki tabella élén tanyázó TF együttesét fogadta vasárnap délután a Vasas Óbuda Folyondár utcában.

Vasas Óbuda – Aluprof-TF-Budapest 3:2 (16, -22, 12, -23, 9) 
Folyondár utca, 150 néző 

Vezette: Csizmarik, Hóbor 

Vasas: Gubicza, Fábián F., Miklai, Pekárik, Freeman, Ludmán, Csere: Lévai (liberó), Stefanik, Szabó A., Tálas, Vacsi, Benkó. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán

A szerdai Challange-kupa mérkőzés előtti utolsó éles megmérettetésen vezetőedzőnk „vegyes” felállásban küldte pályára csapatát. Tapasztalt és kevesebb rutinnal rendelkező játékosok egyaránt voltak a játéktéren a mérkőzés folyamán, ami a vártnál hosszabbra nyúlt, így aztán a benevezett játékosokból csupán a liberó Tóth Andreán maradt rajta végig a melegítő. 

Nyomasztó fölényünk jegyében telt az első játékrész, fokozatosan húztunk el, volt, hogy tíz pontnál is több volt a két csapat között. A második szettre Miklai és Freeman helyére érkezett Stefanik és Szabó, és ettől mintha megbomlott volna az összhang. Folyamatosan az ellenfél vezetett, többször is előfordult, hogy amikor felküzdöttük magunkat az egyenlítés közelébe, látványos hibával szalasztottuk el azt. Jókay mester ekkor többször is csak a fejét fogta, és a harmadik felvonásban a javítást ugyanazokra bízta, akik a másodikat elbukták. Megtették. Bekövetkezett az átváltozás, gyakorlatilag porrá zúztuk a háló túloldalán lévőket. 

A folytatásban újra módosult a felállás, jött Tálas és Vacsi is. Mi is vezettünk, ők is vezettek majd a hajrá elején a frissen beálló Benkó pontjával (20:19) nálunk lett az előny – a szettben utoljára.  A döntő játékrészben, megint összekaptuk magunkat – elsősorban Miklai Zsanett volt elemében – és hamar el is döntöttük a mérkőzés kimenetelét.

                                                                                               


Hirdetések