2013.11.07. | Röplabda
A Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán a Városmajorban vendégeskedett a Vasas Óbuda, ahol a lehető legminimálisabb különbséggel nyertek a lányok.

MTK Budapest – Vasas Óbuda 2:3 (-12, -21, 18, 23, -13) 
Városmajor, 100 néző.
Vezette: Barabás, Bátkai-Katona 

Vasas Óbuda: Stefanik, Freeman, Tálas, Mikai, Szabó A., Vacsi, Csere: Fábián, Ludmán, Pekárik, Gubicza, Benkó, Tóth A. (liberó), Lévai (liberó). 

Jókay Zoltán vezetőedző gyakorlatilag a felnőtt keretbe tartozó összes játékosát pályára küldte az MTK ellen. A „nagyok” kezdtek, majd fokozatosan a második sor vette át a helyüket, egyedül a csapatkapitány Miklai Zsanett játszotta nagyrészt végig a váratlanul hosszúra nyúlt találkozót. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az eredmény alakulása is hűen tükrözte a fentebb leírtakat. A simán nyert első szett után, már számszerűleg is szorosabb volt a második. A következőben viszont a hazaiak domináltak, a játszma közepétől megalázóan nagy különbségűvé vált az előnyük. Miklai próbálta feltüzelni társait, de ez a negyedik felvonásban csak arra volt elég, hogy ott lihegjünk a kékmezesek nyakán. Mindössze kétszer, 11-nél és 20-nál vezettünk egy-egy pont erejéig. 
A mindent eldöntő szettben az előzőekben betlizőkre várt a feladat, hogy megmutassák képesek felpörögni. Ez a vérszemet kapó házigazdák ellen ha nehezen is, de sikerült. A végjátékban végre kidolgozott támadásokat vezettünk, Ludmán Réka a szélről zárta le a meccset. 

A visszavágóra december 10-én kerül sor a Folyondár utcában.

 


Hirdetések