2013.10.20. | Röplabda
Sokáig úgy tűnt, sima három szettben nyeri első KEL meccsét a Vasas-Óbuda Gödöllőn, végül azonban felforrósodott a hangulat, ám azért a győzelem meglett.

TEVA-Gödöllői RC - Vasas Óbuda 2:3 (-21, -16, 25, 19, -13) 
Gödöllő, 400 néző 
Vezette: Mezőffy, Tillmann 

Vasas Óbuda: Vacsi 13, Tálas 5, Miklai 16, Freeman 18, Szabó A. 10, Stefanik 12, Csere: Tóth A. (liberó).
Vezetőedző: Jókay Zoltán 

Gödöllő: Lutter 1, Szakmáry 19, Hackl 6, Csengeri 24, Kriegel Zs. 13, Széles 4, Csere: Mester, Merkószki 2, Antal A., Lékó L. (liberó).
Vezetőedző: Szalay Attila 

Amikor két nyert szett után a harmadikban is magabiztosan haladtunk a huszonöt pont felé, az újságíró már a sima győzelemhez kapcsolódó szófordulatokat fogalmazta a cikkhez. Ez még csak hagyján, de talán már a lányok is lezárták fejben a gödöllői estét, azzal, hogy ez is megvan, simán, 3-0-ra. Ebben a helyzetben elég volt egy apró megingás, ami zsinórban három-négy pontot eredményezett az ellenfélnek és innentől máris egészen más volt – hogy stílszerűek legyünk – a leányzó fekvése. 

Egyrészt hátrányba kerültünk, ami önmagában még nem is lett volna probléma, másrészt viszont az addigi mosolygós, felszabadult, magabiztos játék egészen görcsössé vált. Persze nem adtuk könnyen a bőrünket, de végül egy 27-25-ös szettel 2-1-re szépített a Gödöllő. Ami nagyobb bajnak tűnt, hogy a következő játszma is ebben a ritmusban folytatódott. Lányaink az egyszerű helyett a bonyolultat választották, húzóembereink néhol egyénieskedve akarták megmutatni , hogy mit tudnak, ez a rendszer pedig nem működött. Viszonylag simán, 25-19-re elbuktuk ezt a szettet, így az előnyünk hamar odalett, döntő felvonás következhetett. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Itt aztán végül ma is bebizonyosodott, hogy játékosainknak helyén van a szívük, és amikor nagyon kell, meg tudják rázni magukat. Vacsi Evelinék a döntő játszmában már sokkal kevésbé hagyták érvényesülni a Gödöllőt, az amerikai Freeman pedig nagyon fontos blokkokkal és ütésekkel mutatta be a végén, hogy erőssége lesz csapatunknak. 
Az ötödik szett 15-13 lett ide, Miklai Zsanett ütése és a gödöllőiek rossz blokkja zárta le a találkozót. Az utolsó percek igazi őrületben teltek, Tálas Zsuzsanna például sárga, Jókay Zoltán pedig piros lapot kapott a furcsán ténykedő játékvezetőktől. Egy szónak is száz a vége, győzelemmel kezdtük a Közép-európai Ligát.

dan   

 

 

Hirdetések