2013.10.14. | Röplabda
Két szettveszteség nélküli kupa, illetve bajnoki győzelemmel hangolt a Vasas Óbuda a hétvégén startoló Közép-európai Liga küzdelmeire.

Vasas Óbuda – Albrecht MVSC-MISI 3:0 (12, 13, 15) 
Folyondár utca, 50 néző. 
Vezette: Adler L., Éri 

Vasas Óbuda: Stefanik 11, Benkó 6, Vacsi 2, Gubicza 17, Tálas 6, Miklai 10, Csere: Tóth A., Lévai (liberók), Fábián F. 2, Ludmán 3, Pekárik 2. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán 

A vasárnap délutáni bajnokin magyar játékosai közül már csak a betegséggel küszködő Szabó Adriennre nem számíthatott Jókay Zoltán vezetőedző, akitől aztán valamennyien játéklehetőséget is kaptak a miskolciak ellen. 
Vatai Gabriella szakosztály-igazgatótól pedig azt is megtudtuk, hogy a két egyesült államokbeli légiós játékengedélyének megszerzése folyamatban van, és reméli: Gödöllőn már nem lesz technikai akadálya annak, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozhassanak a Vasasban.

 A találkozóról túl sok mindent nem lehet elmondani, hiszen nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A mieink apróbb megingásoktól eltekintve magabiztos győzelmet arattak. 

Jókay Zoltán vezetőedzző: 
- Jellemző volt, hogy a szettek elején „elnagyoltuk”, de aztán szerencsére mindháromszor sikerült összekapni magunkat. Az eredmény reális különbséget tükröz a két csapat tudásszintje között. Örülök, hogy ezt a végén a fiatalok is bizonyítani tudták.

Még kedden másodosztályú ellenféllel szemben kezdte meg szereplését a Magyar Kupában együttesünk. Csupán nyolc hadra fogható játékossal egy végtelenül sima, és két – meglepetésre – szorosabb játszmában léptünk tovább a következő körbe. 

Szegedi TE-EHÖK SE – Vasas Óbuda 0:3 (-10, -22, -22) 
Szeged 
Vezette: Mezei, Oláh B. 

Vasas Óbuda: Fábián 1, Miklai 8, Gubicza 9, Benkó 12, Stefanik 9, Pekárik 4, Csere: Lévai (liberó), Ludmán 4. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán


Hirdetések