2013.09.22. | Röplabda

A vártnál nehezebben, és hosszabb ideig tartó mérkőzésen szerezte meg idei harmadik bajnoki győzelmét a Vasas Óbuda, a Folyondár utcában.

Vasas Óbuda – Fatum-Nyírsuli 3:1 (-24, 22, 20, 24)
Folyondár utca, 100 néző

Vezette: Farkas L., Horváth M.

Vasas Óbuda: Vacsi 6, Fábián 1, Miklai 11, Gubicza 15, Szabó A. 1, Stefanik 18. Csere: Lévai (liberó), Benkó 3, Tálas 3, Ludmán 15, Pekárik 3.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 1, Sikos P. 20, Szabó I. 6, Berényi E. 4, Botos F. 13, Roma F 10. Csere: Petróczy (liberó), Janetka V. 3, Vén E.
Vezetőedző: Balázs István.

A vendég nyíregyháziak hozzánk hasonlóan két győzelemmel rajtoltak a bajnokságban, ám ennek ellenére mi számítottunk az összecsapás egyértelmű esélyesének. A terveknek megfelelően ezen a meccsen még a teljes csapatunk szerepet kapott, a bajnoki szünetet követően viszont – mivel kezdődik a Közép-Európai Liga – már a juniorokra hárul a feladatat, hogy a rájátszásba vigyék a Vasas Óbudát. A „nagyok” három győzelemmel adták meg ehhez az alapot, bár ez a harmadik kissé nyögvenyelősre sikeredett.

Miklai Zsanett

Nem kezdtünk rosszul, de az első szett közepén megtört a lendület, számos rontással hozzásegítettük a vendégeket ahhoz, hogy vezetéshez jussanak. A folytatásban sem változott az összkép, talán csak annyira, hogy nem adtuk ki kezünkből az előnyt, és ha nehezen is, de egyenlítettünk. Ekkor már a tizenhét éves Benkó Bettina is a pályán volt.

Gubicza Laura

A harmadik szettben – sérülése után – újra játéklehetőséget kapott feladónk Tálas Zsuzsa, és egy másik nagyon fiatal tehetség, Ludmán Réka is, aki mindjárt komoly pontgyártásba kezdett. Megszereztük a vezetést, majd hamarosan – némi izgalmak után – a találkozót is lezártuk.

Jókay Zoltán és Stefanik Orsolya értékelése a VasasTv-ben:

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A mérkőzésre valószínűleg sokáig nem fogunk emlékezni. Az időnkénti szép megoldásokat, bosszantó hibák követték. Amit viszont a legjobban hiányoltunk, az a lelkesedés volt. Pedig a fontos összecsapásokon nehéz lesz majd átmenet nélkül magas hőfokon pörögni. Ennek beidegzésére az összes adódó alkalmat meg kellene ragadni.

Ludmán Réka
                                                                                            fotó: Doba István

Fake Audemars Piguet Royal Oak Offshore Grand Prix


Hirdetések