2013.09.08. | Röplabda

A bajnoki rajton a TF-Aluprof otthonában vendégeskedett a Vasas Óbuda, ahol Jókay Zoltán tanítványai különösebb gond nélkül, háromszettes győzelmet arattak.

Aluprof-TF-Budapest - Vasas-Óbuda 0:3 (–22, –23, –21) 
Győri út, 150 néző 

Vezette: Adler, Csikós 

TF: Bleicher, Hornok 5, Gyimesi 7, Windisch 4, Lakatos 15, Fritz 7. Csere: Kötél D. (liberó), Bánlaki, Lutter. 
Edző: Gubik János

Vasas: Vacsi 12, Fábián 2, Miklai 18, Gubicza 9, Szabó A. 7, Stefanik 9. Csere: Lévai (liberó), Pekarik 1. 
Edző: Jókay Zoltán 

A bajnoki cím védőjeként kezdhettük el a 2013/2014-es idényt, de ami lényegesebb, hogy a sikercsapat együtt maradt, adott tehát a magasabb szintre lépés lehetősége. Ráadásul még tovább erősödhetünk, hiszen a múlt héten már a Folyondár utcában edzett két Egyesült Államokból érkezett ifjú hölgy, akiknek vezetőedzőnk szerint egyik fő jellemzőjük sok más melllett, az elképesztő dinamikusság. 

Persze ők még csak a nézőtéren foglaltak helyet a Győri úti csarnokban, a pályán viszont Tálas Zsuzsa kivételével ott volt a tavalyi alapcsapat. Ez azért érdemel említést, mert a tervek szerint csak az első három fordulóban lesz így, hiszen a KEL indulása után Jókay Zoltán inkább az egészen fiatalokra osztana főszerepet a hazai pontvadászatban. 

Tavaly decemberben forró hangulatú, ötszettes meccsen diadalmaskodtunk a Testnevelési Egyetemen. A jó hangulat ezúttal is megvolt, de most jóval simábban nyertünk. Tulajdonképpen csak magunknak tettük időnként nehézzé az állást. 
A második játékrészben kétszer is jelentős előnyt adtunk le, míg a harmadikban az elején engedtük el riválisunkat. Ha azonban odafigyeltek a lányok akkor nem volt mese. Hogy ez az odafigyelés mindig meglegyen, abban az amerikai játékosok sokat segíthetnekfejtegette Jókay Zoltán a találkozó után. Alapmentalitásuk része az állandó győzni akarás, ezen a téren pedig van még  tanulnivalójuk a mieinknek, ám ha a jó példa helybe jön...

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések