2013.09.01. | Vízilabda
A TEVA-Vasas vette az első akadályt, Földi László tanítványai továbbjutottak a szentesi selejtezőből, így ott vannak a Magyar Kupa főtábláján.

Nem volt egyszerű a helyzet, hiszen a csapat tagjai még csak épphogy bemutatkoztak egymásnak, máris tétmeccsen kellett szerepelniük. A junior válogatottból érkező játékosok szűk egy hete kezdték csak el az edzéseket. Ráadásul két rutinosabb kulcsemberünkre, Katonásra és Brguljanra sérülés miatt nem számíthatott Földi László. 

Ennek ellenére az OSC-t Steinmetz Ádám vezérletével magabiztosan vertük (13-8), este viszont a Fradi meglepett minket. Sok gólt kaptunk a második és harmadik negyedben, a támadójátékunk pedig abszolút nem akart összeállni, így háromgólos vereség lett a vége (11-8).

Ez egyben azt is jelentette, hogy a vasárnap délelőtti, hazaiak elleni mérkőzés sorsdöntővé vált a továbbjutás szempontjából. A szentesiek ellen Csapó Miklós és Fazekas Tibor álltak a csapat élére, négy-négy góljukkal döntő szerepük volt a 14-10-es győzelemben, ami a nyolc közé jutást jelentette.

A hazaúton Steinmetz Ádámot kértük értékelésre: 
- Sikerült legyőzni ma a Szentest hazai pályán, ezen a meccsen meg tegnap az OSC ellen jól játszottunk. A Ferencváros elleniről ez már nem mondható el, ott sokat hibáztunk, főleg a helyzetkihasználásunk volt kritikán aluli. Azért összességében pozitívan értékelem a hétvégét, végül is a célunkat elértük és bejutottunk a nyolc közé. Remélem, hogy ott is verhető ellenfelet kapunk majd.
Az már most is látszott, hogy a fiatalokra mennyivel nagyobb szerep hárul idén. Fel is nőttek a feladathoz, néha egészen szórakoztatóan játszottunk. Csapó Miklós és Fazekas Tibor például ma húzóemberek voltak. Most már nem az a helyzet, mint tavaly, hogy ha ők jól játszanak, az plusz pozitívum. Ennél eggyel előrébb léptek, az ő teljesítményük határozza meg az eredményességünket. Arra kell figyelni, hogy a mostaninál kevésbé legyen hullámzó majd a játékuk.
Nem az első, és nem is a tizedik szezonomat kezdem a Vasasban, de köszönöm, jól vagyok. Természetesen a kondimon még lesz mit javítani, de dobtam a három meccsen nyolc gólt, ami szerintem nem rossz. Azt már most látom, hogy a csapat irányításában nagyobb szerepet kell vállalnom, mint korábban, de ez így is van rendjén, nekünk, rutinosabb játékosoknak ez a feladatunk. Az új szabályok miatt egyébként kicsit más lesz az idei év, jóval nagyobb teret kap a gyors, sokat úszós vízilabda, így rám is majd komolyabb mezőnymunka fog várni.

Eredmények:
TEVA-Vasas – OSC 13-8 (3-2, 5-1, 1-2, 4-3) 
Gólszerzők: Csapó, dr. Steinmetz Á. 3-3, Angyal, Manhercz Á. 2-2, Sedlmayer, Fazekas, Hőna 1-1.

FTC – TEVA-Vasas 11-8 (1-2, 5-3, 5-1, 0-2) 
Gólszerzők: dr. Steinmetz Á. 3, Fazekas 2, Csapó, Német, Hőna 1-1.

TEVA-Vasas – Szentes 14-10 (3-2, 4-1, 3-3, 4-4) 
Gólszerzők: Csapó, Fazekas 4-4, dr. Steinmetz Á. 2, Angyal, Német, Hőna, Takács B. 1-1.  


Hirdetések