2012.04.27. | Vízilabda
A TEVA-Vasas-UNIQA vereséget szenvedett Egerben a bajnoki döntő második meccsén, de még van egy lehetőségünk, nem is akármilyen, vasárnap a Komjádiban lehet miénk az arany.

ZF-Eger–TEVA-Vasas-UNIQA 10–7 (1–2, 4–1, 3–2, 2–2)
Eger, 3000 néző.
Vezette: Vogel G., Székely Balázs

Eger: Szécsi – Bátori 2, Kovács G., Biros 1, Seman, Hosnyánszky 2, Graham 2. Csere: Bisztritsányi (kapus), Varga II Zs. 1, Naganuma 1, Chilkó, Mezei, Bundschuh 1, Binder
Vezetőedző: Gerendás György

Vasas: Nagy V. – Katonás 1, Boskovic 2, Decker Á., Steinmetz Á. 1, Kiss G. 1, Steinmetz B. Csere: Vámos 1, Vörös 1, Takács B., Brguljan, Fülöp, Fazekas
Vezetőedző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 8/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (30. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Drasko Brguljan (26. p.)

A nézőszámon látszott, hogy az Eger semmiképpen nem lehet bajnok ezen a csütörtökön, a tavalyi fináléhoz képest most nem csüngtek mindenhol emberek a lelátón, persze azért így is rengetegen voltak, beleértve ebbe a szépszámú és hangos Vasas-tábort is, akik a vereség ellenére is végig a csapat mellett voltak.

Az első negyed alapján hasonló játékra számíthattunk, mint az első mérkőzésen, a csapatok fegyelmezetten és jól védekeztek, kevés helyzet adódott. Ezzel a kevéssel viszont ekkor még mi sáfárkodtunk jobban, Kiss Gergely és Vámos Márton is akcióból találtak be, így 2-1-re vezettünk.

A második negyedben kezdődtek a bajok, a végén már nagyon vártuk a nagyszünetet, amikor rendezni lehet végre a sorokat. Védekezésben rendre lemaradtunk az egriekről, és ennek következtében támadásban is elbizonytalanodtunk. Pedig a negyed elején Brguljan passza után Steinmetz Ádám remek gólt lőtt, utána viszont csak mi kaptunk, így a nagyszünetben az Eger volt 5-3-as előnyben.

A folytatásban már három gól is volt a különbség, Hosnyánszky növelte a hazai gólok számát, majd következett a szokásos Gerendás-jelenet, ezúttal flakonrugdosás formájában. Egy darabig úgy tűnt, a heves reklamálás inkább az ő csapatát zavarta meg, hiszen Nagy Viktor bravúrjainak, valamint Boskovic és Katonás góljainak hála visszajöttünk a meccsbe (6-5). A negyed végén viszont már korántsem volt ilyen rózsás a hangulatunk, ismét 8-5-re vezetett az Eger.

A Dubrovnik-meccs óta tudjuk, hogy ilyenkor sem szabad feladni, de Varga Zsolt góljával már néggyel ment az ellenfél, ez pedig nagyon soknak tűnt 6:30-al a vége előtt. Már csak kozmetikázni tudtuk, az Eger végül 10-7-re győzött.

Az összkép alapján el kell ismerni, hogy a ma pontosabban játszó Eger nyert, de ez egyelőre az égvilágon semmit nem jelent, vagyis egy valamit mégis: vasárnap mindenkinek a Komjádiban a helye.

dan          
fotó: Doba István          

 


Hirdetések