2012.04.23. | Vízilabda
A TEVA-Vasas-UNIQA jó hajrájának köszönhetően legyőzte az Eger csapatát a Komjádiban, így 1-0-ra vezetünk a két győzelemig tartó bajnoki fináléban.

TEVA-Vasas-UNIQA – ZF Eger 6–5 (2–0, 1–2, 0–2, 3–1)
Komjádi uszoda, 1500 néző. 
Vezette: Németh A., ifj Juhász Gy. 

Vasas: Nagy V. - Katonás, Boskovic 1, Decker Á., Steinmetz Á., Steinmetz B. 1, Kiss G. 2. Csere: Takács B., Vörös, Brguljan 1, Vámos 1, Fazekas. 
Edző: Földi László 

Eger: Szécsi – Bátori, Biros 1, Hosnyánszky, Varga II Zs., Graham 2, Bundschuh. Csere: Seman, Binder, Kovács G., Mezei 2, Gerritse, Chilkó. 
Edző: Gerendás György 

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 9/3 
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0 
Kipontozódott: Bundschuh (24. p.), Decker Á. (25. p.)

Pólóláz van a Vasas-szurkolók körében, a felejthetetlen szerdai BL-meccs után ezen persze nincs is mit csodálkozni. A bajnoki döntő első meccsén gyakorlatilag megtelt a Komjádi, és ezúttal szépszámú vendégszurkoló is érkezett Egerből.

 A Dubrovnik ellen mutatott teljesítmény megismétlését senki nem várta a csapattól, de bíztunk benne, hogy a lendület kitart, és sikerül megnyerni a finálé első meccsét. A fiúk teljesítették a feladatot, és a múltkori brillírozás után most küzdőszellemből vizsgáztak jelesre. Ez a meccs ugyanis nem a gólzáporról szólt, támadásban minden egyes „centiért” meg kellett küzdeni, egyik csapat sem adta olcsón a bőrét.

Az első negyedben magabiztosak voltunk, Kiss Gergely hatalmas bombagóllal nyitott, majd Drasko Brguljan szórt be egy előnyt a negyed végén. Úgy tűnt, semmi gond nem lesz, de támadásban kicsit elakadtunk a folytatásban, így az Egernek sikerült egyenlítenie, sőt, ha nem Nagy Viktor védi a kapunkat, vélhetően náluk lett volna az előny már a nagyszünetben is. Így viszont Boskovicsé volt félidő utolsó momentuma, az ő fórgóljával vezettünk 3-2-re kétszer nyolc perc után.

A harmadik negyedben olyan dolog történt, amilyet a BL-meccsen alig-alig láttunk a csapattól, azaz kimaradtak az emberelőnyös helyzeteink. De fogalmazhatunk úgyis, hogy a gólok helyett a küzdelem dominált, sokszor fékevesztett úszóversenyre, vagy éppen vízibirkózásra hasonlított a találkozó. Az Eger valahogy mégis begyömöszölt két gólt, így a hajrában már nekünk kellett kapaszkodni.

Hát még akkor, amikor Mezei góljával két gólra duzzadt a hevesi előny. Ettől függetlenül tudtuk, de legalábbis reméltük, hogy a csapat újra megmutatja különleges erejét, és láss csodát, most sem kellett csalódnunk... Amikor nagyon kellett, Vámos óriási gólt lőtt a szélről, majd egy pazarul kijátszott előny után Kiss Gergely helyezett a kapuba, az egri mámor pedig máris megszűnt.

Helyette a Vasas-szurkolók adrenalin szintje emelkedett a plafonig, főleg akkor, amikor másfél perccel a vége előtt Steinmetz Barna elegánsan Szécsi kapujába ejtett, de említsük meg újra Nagy Viktort is, aki szédületes dolgokat mutatott be hátul, például az utolsó egri támadásnál, amikor kifogta Hosnyánszky lövését.

Kezdődhetett tehát újra a fieszta, az aranyéremhez szükséges két győzelemből egy máris megvan, és a fiúk fogadkozásait hallva érdemes lesz leutazni csütörtökön Egerbe… A meccs után egyébként vegyes volt a kép az öltözők előtt, a két csapat válogatott játékosai közösen vártak a doppingvizsgálatra. Utóbbi sikeressége érdekében Steinmetz Barnáék sört kortyolgattak, amivel a sarokban búslakodó Biros Pétert is megkínálták, de az egri kapitány csak vizet ivott, az aranyló nedűt pedig meghagyta a győztesek privilégiumának. 

dan     
fotó: Doba István     

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések