2012.04.16. | Vízilabda
Lehengerlő játékkal győzte le a TEVA-Vasas-UNIQA a Groupama Honvédot a bajnoki elődöntő harmadik meccsén, így jöhet a finálé, ahol ismét az Eger gárdája vár ránk.

TEVA-Vasas-UNIQA – GroupamaHonvéd 12–7 (5–0, 2–1, 2–0, 3–6) 
Komjádi uszoda, 1300 néző.
Vezette: Székely, Fekete 

Vasas: Nagy V. – Katonás 1, Boskovic 2, Kiss G., Steinmetz Á. 1, Decker Á. 2, Steinmetz B. Csere: Vörös 1, Brguljan, Vámos 3, Takács B. 1, Fazekas 1, Fülöp.
Edző: Földi László

Honvéd: Gergely – Salamon 2, Szivós, Mátyás, Hárai, Gór-Nagy 2, Tóth M. Csere: Lévai (kapus), Kovács P., Jansik D. 1, Hangody Gy., Kovács R. 1, Angyal 1, Hangody L.
Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 12/3

Furcsa meccs volt. Ritkán látni olyat egy bajnoki elődöntőben, hogy az ellenfél utolsó támadásainál a kulcsembereink már a kapu mögött úszkálva vezetnek le, és ugyanígy az sem mindennapos, hogy a második negyed végétől már csak az eredményt tartja a csapat. Hát még az, hogy 9-1-re vezetünk a Honvéd ellen.
Mindez előfordult vasárnap este, így nem csoda, hogy a szépszámú piros-kék drukker önfeledt énekléssel díjazta a látottakat. A TEVA-Vasas-UNIQA lélegzetelállító játékkal jutott be a bajnoki fináléba!

Összességében elmondhatjuk, hogy kár lett volna, ha nem látjuk ezt a meccset, és már korábban eldől a párharc, bár a játékosaink ezzel nem biztos, hogy egyetértenek. Az mindenesetre egészen bizonyos, hogy komoly erődemonstrációval üzentünk az Egernek, és nagyon úgy tűnik, hogy a Vasas nélkül mostanság nem lehet vízilabda bajnoki döntőt rendezni.

Az első negyedben gyakorlatilag minden próbálkozásunkból gól lett, és ehhez többnyire még emberelőnybe sem kellett kerülnünk. Hátul pedig igazi falat húztunk, így aztán garantált volt a siker.

Nehéz kiemelni bárkit is a játékosaink közül, hiszen igazi csapatmunka eredménye volt az első két meccsen sokkal jobban játszó Honvéd legyőzése. Nagy Viktor az elsőtől az utolsó pillanatig extázisban védett, és végül a hét kapott gól is úgy jött össze, hogy a végén már könnyebben hagyták lőni a vendégjátékosokat. A három bekk (Steinmetz Barna, Decker Ádám, Takács Bálint) remekül kikapcsolták a centereket, ráadásul utóbbi két játékos támadásban is villant.
A többiek blokkokkal segítették a kiemelkedő védekezést, elöl pedig nem volt kegyelem, gyakorlatilag akárki került helyzetbe, belőtte. Az első negyed után 5-0, a második után pedig a már említett 9-1 állt a táblán. A vége 12-7 lett, de talán kijelenthetjük, hogy ennél ma nagyobb különbség volt a két csapat között.

Szerdán, a Jug Dubrovnik elleni hazai BL-visszavágón hasonló csodára lenne szükség ahhoz, hogy ledolgozzuk négygólos hátrányunkat. Az mindenesetre biztos, hogy ez a csapat bármire képes…

dan     
fotó: Doba István     

 


Hirdetések