2012.04.12. | Vízilabda
A bajnoki elődöntő első összecsapásán, végletekig kiélezett mérkőzésen a Honvéd ötméteresekkel győzte le a TEVA-Vasas-UNIQA együttesét.

TEVA-Vasas-UNIQA – Groupama-Honvéd 12–14 (ötméteresekkel) (1–2, 0–2, 3–3, 4–1, 0–0, 1–1, 3–5)
Komjádi uszoda, 900 néző.
Vezette: Molnár P., Petik

Vasas: Nagy V. – Boskovic 2, Katonás, Steinmetz B., Steinmetz Á. 1, Kiss G. 1, Decker Á. Csere: Takács B., Brguljan 3, Vörös, Fazekas, Vámos 2.
Edző: Földi László

Honvéd: Gergely – Salamon 3, Szivós 3, Gór-Nagy, Hárai, Tóth M. 1, Mátyás. Csere: Kovács R., Jansik, Angyal 2, Kovács P.
Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 4/3
Kipontozódott: Decker Á. (25. p.), Kiss G. (36. p.)
Piros lap: Vad (37. p.)

Nem indult számunkra jól a találkozó, az első negyed során akcióból mindössze kétszer tudtuk megcélozni Gergely kapuját, míg ezalatt Nagy Viktor ugyanennyiszer kényszerült kapitulálni a Honvéd támadói előtt. Végül másodpercekkel a játékrész zárása előtt Miho Boskovic ötméteresből szépített, de csak rövid ideig maradt szoros az állás, hiszen a a következő etap elején másfél perc alatt kaptunk még kettőt (1-4). Erőtlenek voltunk támadásban, így hiába dupláztuk meg kísérleteink számát, gólt nem sikerült szereznünk a szünetig.

Tetemes hátrányunk a második félidő legelején mindjárt tovább nőtt, de aztán végre megkezdtük a felzárkózást, hiszen öt perccel később már csak eggyel ment a Honvéd. Sajnos nem sokáig örülhettünk, mert hatvan másodperc alatt „helyreállt” a háromgólos különbség.
A hajrá elsősorban a játékvezetőkről szólt, no meg azért rólunk is. A vendégekért szorítók leginkább egy szerintük, a gólvonalig el nem jutó lövés után megítélt találatot nehezményeztek, míg nekünk a néhány órája még repülőgépen ülő Drasko Brguljan hathatós közreműködésével sikerült kiegyenlítenünk. A rendes játékidő utolsó percében mindkét csapat elpuskázott egy-egy támadást, így következhetett a hosszabbítás. Ekkor már nemcsak a medencében pezsgett a víz, a parton is forrtak az indulatok, de ez talán nem is meglepő egy Vasas-Honvéd kapcsán.

A ráadásban már érthető módon csökkent a koncentráció, egy-egy gól született mindkét oldalon, a vendégek edzője Vad Lajos pedig táblaborogatós akciójával kiérdemelte a piros lapot. Fél perccel a vége előtt a Honvéd támadhatott emberelőnyben a győzelemért. Kivédekeztük, és a hátralévő tíz másodperc leghatékonyabb megjátszásának érdekében Földi László időt kért. Innentől aztán hosszú percek teltek el vehemens jelenetekkel a zsűriasztal körül, aminek a vége az lett, hogy büntetőt ítéltek ellenünk, mivel még nem birtokoltuk a labdát az időkérés pillanatában. Extázis a nézőtéren, extázis a vízben, Nagy Viktor kivédte Salamon büntetőjét, és máris készülhetett a következő ötre.

Az elődöntő első mérkőzését tehát büntetődobások döntötték el, nálunk sajnos Katonás Gergő hibázott, az ellenfél játékosai viszont nem, így pénteken a Kőér utcában az életben maradás lesz a tét számunkra.

ja    
fotó: Doba István   
 További fotók>>
Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Hirdetések