2012.03.21. | Vízilabda
Az alapszakasz első helye volt a tét ma este a Komjádiban, a TEVA-Vasas-UNIQA pedig elérte a célt, és fordulatos mérkőzésen legyőzte a Szeged gárdáját.

TEVA-Vasas-UNIQA – Szeged-Beton VE 12–9 (1–5, 5–1, 4–1, 2–2)
Komjádi uszoda, 450 néző.
Vezette: Németh A., Marjay

Vasas: Nagy V. – Katonás 2, Boskovic 2, Steinmetz B., Steinmetz Á. 2, Kiss G. 1, Decker Á. 1. Csere: Fazekas, 1 Vörös, Takács B., Vámos 3, Fülöp.
Vezetőedző: Földi László

Szeged: Baksa – Hegedüs G., Török, Kunac 2, Kayes 2, Juhász Zs. 1, Turzai. Csere: Younger 1, Bálint G., Kiss CS. 2, Molnár T. 1, Somogyi, Varga P.
Vezetőedző: Vincze Balázs

Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 14/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Takács B. (20. p.), Somogyi (24. p.), Vörös (27. p.), Steinmetz B. (32. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Katonás (30. p.), Kiss Cs. (30. p.)

Még jó, hogy a meccs után már csak tréfából kellett felvetni játékosainknak, hogy remek dramaturgiai érzékkel komponálták meg a Szeged elleni „alapszakasz-döntőt”. 1-6-nál a második negyedben azért még nem voltunk ennyire vicces kedvünkben. Elől-hátul egyaránt komoly káosz volt a mieinknél, a Szeged pedig szinte délszlávos magabiztossággal dobálta Nagy Viktor kapujába a gólokat.

Aztán Katonás előnygóljával elkezdtük a felzárkózást, de ami sokkal fontosabb, egyfajta termékeny düh is úrrá lett a csapatom, amely pillanatok alatt legyűrte a kezdeti sziporkázástól jóllakott Szegedet. Nem hittünk a szemünknek, de a nagyszünet előtt pár másodperccel Vámos előnygóljának hála már 6-6 állt a táblán.

Aztán jött a vezetés, sőt a kétgólos előny is: Steinmetz Ádám előbb mesterien fordult be a labdával centerből, majd az addig előkészítőként jeleskedő Boskovics is bevágott egy fórt. Extázis volt a vízben és a lelátón egyaránt, még akkor is, ha a röplabdameccs a táborunk egy részét elvitte a Folyondár utcába.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Pedig itt is volt bőven izgalom, mert a vége azért nem sikeredett annyira simára, sőt kisebb balhé is lett. Szó mi szó, több játékosunk is csúnya karcolásokkal jött ki a vízből, egy-két szegedi ütés megtorlatlan maradt a bírók részéről, ez pedig veszélyes, most is csak egy hajszálon múlt, hogy nem lett nagyobb a bunyó.

Végül sikerült főszereplőknek higgadtnak maradniuk a végjátékban, és a háromgólos Vámos Mártonnak, valamint az ötméterest is hárító Nagy Viktornak hála a győzelem a miénk lett. 12-9-re vertük jelenlegi legnagyobb riválisunkat a Szegedet, és ezzel gyakorlatilag megnyertük a végletekig kiélezett alapszakaszt.

dan   
fotó: Doba István   

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


 További fotók>>


Hirdetések