2012.03.04. | Vízilabda
A TEVA-Vasas-UNIQA Debrecenen gyűjtötte be a három pontot a jó játékerőt képviselő hazaiak ellen.

Debrecen – TEVA-Vasas-UNIQA 3–8 (0–2, 1–0, 1–3, 1–3)
Debrecen, 1000 néző.
Vezette: Füzesi, Marjay

Debrecen: Mitrovics – Kistamás, Simon 1, Misics 1, Varga T. 1, Bugajcsuk, Létay, Csere: Hegedűs I., Tóth Z., Zoufal, Apanaszenko, Halek.
Edző: Gyöngyösi András

Vasas: Nagy V. – Boskovic 4, Katonás 1, Brguljan, Steinmetz Á. 1, Kiss G., Takács B., Csere: Decker, Vámos 1, Steinmetz B., Vörös 1, Fülöp, Fazekas.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 13/2, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Steinmetz B. (29. p.), Takács B. (30. p.), Decker (32. p.)

Az első negyedben Miho Boskovic révén megnyugtató kétgólos előnyre tettünk szert, horvát klasszisunk büntetőből és emberelőnyös helyzet végén volt eredményes. A következő játékrészben viszont naggyá tettük a debreceniek kapusát, aki az összes kapujára tartó lövést hárította, sőt alig telt el ötven másodperc a harmadik negyedből, amikor a szépszámú nézőközönség nagy örömére egyenlítettek a hazaiak. Ekkor azonban jött újra Boskovic, aki megint kétszer egymás után betalált, majd csatlakozott hozzá csapatkapitányunk dr. Steinmetz Ádám is, így biztos előnnyel várhattuk az utolsó felvonást. Ott pedig már nem volt kérdés melyik a jobb csapat, Katonás, Vámos és Vörös gólokkal is bizonyította ezt.

Decker Ádám:
- Egy nagyon szép uszodában játszottunk, jó hangulatú meccset, sok néző előtt, de zene és a pompomlányok is színesítették a programot. Ami ennél fontosabb, úgy érzem, hogy végig kézben tudtuk tartani a meccset, sikerült a héten gyakoroltaknak megfelelően védekezni, így azt mondhatom, hogy viszonylag könnyen tartottuk három gólon a Debrecent.
Én egyelőre még nem érzem százszázalékosnak magamat, de Steinmetz Barnával és Takács Bálinttal jól elosztottuk a terheket hátul, és persze a többiek is sokat segítettek. Elöl Miho Boskovic ismét remekelt, újra vezéregyénisége a csapatnak, ilyenkor csak az a feladatunk, hogy kiszolgáljuk őt.
Apró pontatlanságok azért voltak, de ezt tudjuk be a hosszú utazásnak. Most már az Eger elleni meccsre koncentrálunk, feljövőben van a csapat, a belgrádi meccsünkkel kezdődően elég mélyről indultunk, újra össze kellett állnunk, de ha ilyen ütemben javulunk, akkor a dubrovniki mérkőzés előtt már csak apró finomításokra lesz szükség majd.

dan
 

 


Hirdetések