2011.12.01. | Vízilabda
Hátul „elfogyott” a TEVA-Vasas-UNIQA a Honvéd elleni bajnokin, így pedig nem volt esélyünk, súlyos vereséget szenvedtünk fővárosi riválisunktól.

TEVA-Vasas-UNIQA – Groupama-Honvéd 8–14 (4–5, 2–4, 2–4, 0–1)
Komjádi uszoda, 500 néző.
Vezette: Petik András, Füzesi

Vasas: Barabás – Katonás, Boskovic 1, Drasko Brguljan, Steinmetz Á. 2, Kiss G. 1, Decker Á. 1. Csere: Péterfy (kapus), Vörös 1, Vámos, Takács B., Fazekas, Steinmetz B. 1, Fülöp 1.
Edző: Földi László

Honvéd: Gergely – Kovács R. 2, Szivós 5, Mátyás, Hárai 2, Gór-Nagy, Tóth M. 3. Cserer: Salamon 1, Jansik, Angyal 1, Kovács P., Csapó M., Hangody L.
Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 12/2, ill., 6/5
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Mátyás (21. p.), Takács Bálint (28. p.), Jansik (28. p.)

Az idei bajnokságban a mai nap előtt még nem találtunk legyőzőre, de a kupafiaskó miatt bőven lett volna miért revánsot venni a Honvéd csapatán szerda este a Komjádiban. Az OB I második fordulójából elhalasztott mérkőzés kapcsán elsősorban azt reméltük, hogy a TEVA-Vasas-UNIQA megtartja szombati formáját, de erre csak az első negyed végéig látszott esély. Pedig a rangadó fontosságát többek között az is jelezte, hogy Kemény Dénes ezúttal is személyesen tette tiszteletét az uszodában.

Potyogtak a gólok az első negyedben, a mieink részéről Decker után Steinmetz Ádám talált be kétszer is úgy centerből, hogy többen lógtak a nyakában, Miho Boskovic pedig a kihagyott ötméterese feletti dühöt váltotta gólra. A támadásaink tehát itt még imponálóak voltak, de ezzel nem sokra mentünk, amíg a Honvéd gyakorlatilag minden lövéséből gólt ért el. Valahogy ezúttal sem találtuk a zöldsapkások ellenszerét, akik az első negyed után 5-4-re vezettek.

És ez csak rosszabbá vált a második felvonásban: két negyed után kilenc kapott gólnál tartottunk, ilyen sok máskor dupla ennyi idő alatt sem szokott összejönni. A honvédos kivégzőosztagot Tóth és Szivós Márton vezették, háromgólos előnyt összehozva az övéiknek (9-6). Minket Fülöp Bence tartott meccsben, aki az előnygólja után egy asszisztot is kiosztott Steinmetz Barnabásnak.

A harmadik negyedet kapuscserével kezdtük, Barabást a tizenhét éves tehetség, Péterfy Mihály váltotta, de azért látszott, hogy neki egy ilyen rangadóba való "belecsöppenés" még mélyvíz. Számolatlanul dobálta a gólokat a Honvéd, mi pedig vélhetően ennek hatására elöl is görcsössé váltunk, majd gyakorlatilag feladtuk a küzdelmet. A szurkolók átérezték a nehéz helyzetet, nem hagyták cserben a csapatot, rendületlenül és példamutatóan éltették a Vasast, ennek ellenére nem volt könnyű megélni, hogy három negyed után 13-8-ra vezetett a Honvéd.

A helyzet ráadásul nem javult a végén sem, olyannyira, hogy a végjátékban egyáltalán nem szereztünk gólt, és az is csak a Honvédon múlt, hogy nem lőttek többet, végül hattalal, 14-8-ra győztek.

Mást nem lehet tenni, mint a tanulságokat levonva gyorsan elfelejteni ezt a találkozót, már csak azért is, mert több színtéren is komoly feladatok várnak a fiúkra a következő hetekben.

dan    
fotó: Doba István    
 

 


Hirdetések