2011.11.21. | Vízilabda
Két kulcsember is hiányzott a TEVA-Vasas-UNIQA csapatából az Eger elleni bajnoki rangadón, és még egy négyperces emberhátrányt is át kellett vészelniük. Mindezek tükrében bravúr a pontszerzés. 

ZF-EGER – TEVA-Vasas-UNIQA 9–9 (1–1, 1–3, 5–4, 2–1) 
Eger, 1300 néző.
 
Vezette: Németh A., Vogel G. 

Eger: Szécsi – Bátori, Biros 2, Hosnyánszky 2, Seman 1, Binder 1, Graham 1. Csere: Varga II Zs. 2, Bundschuh, Kovács G., Mezei, Gerritse. 
Edző: Gerendás György 

Vasas: Barabás – Katonás 1, Fazekas 1, Decker Á., Steinmetz Á. 1, Brguljan 1, Kiss G. 2. Csere: Takács Bálint, Steinmetz B., Vámos 2, Vörös 1, Fülöp. 
Edző: Földi László 

Gól – emberelőnyből: 16/5, ill. 10/3 
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/0 
Kipontozódott: Vámos (21. p.) 
Kiállítva (cserével, végleg): Hosnyánszky (26. p.), Biros (28. p.) Kiállítva (brutalitásért): Decker Á. (24. p)

Senki nem számított könnyű meccsre, és nemcsak azért, mert Egerben kellett helytállni, hanem azért is, mert Nagy Viktor hosszabb időre kidőlt a Partizán elleni BL-meccsen, így hátul elveszítettük az egyik vezérünket. Hogy ez ne legyen elég, Miho Boskovic sem volt ott a Bitskeyben, ő odahaza kapott el egy vírust, ami már tegnap ágynak döntötte.

Ennek ellenére sikerült átvészelni a kezdeti rohamokat, Vámos, majd Kiss Gergely góljaival 4-2-re is vezettünk a nagyszünet előtt. Sokáig úgy tűnt, az Eger nem tud mit kezdeni a szervezett játékunkkal, aztán valami mégis közbeszólt: 8-5-ös állásnál az egyik hazai támadásnál Decker Ádámnál elszakadt a cérna, látványosan ütött, ez pedig négyperces emberhátrányt jelentett. A TEVA-Vasas-UNIQA ettől sem roppant össze különösen, de az erő érthetően egyre fogyott, így a végén a 9-9-es döntetlennek is nagyon örülhettünk.

Steinmetz Ádám: 
- Változatos meccs volt, értékes eredménynek tartom, hogy a címvédő otthonából elhoztunk egy pontot, de akár győzhettünk is volna. Úgy érzem, végig a kezünkben volt a meccs, egészen a négyperces hátrányig, az sajnos kizökkentette a csapatot és nem sikerült megtartani a vezetést. Tegyük hozzá, nem ez volt a legkönnyebb mérkőzésünk abból a szempontból, hogy Nagy Viktor mellett Miho Boskovic is hiányzott. Ennek megfelelően a védekezésünket úgy próbáltuk alakítani, hogy minél kevesebb lövés menjen Barabás Botond kapujára, aki egyébként szerintem élt a lehetőséggel, és jól védett a mai meccsen. Igazolta, hogy nem véletlenül tagja a TEVA-Vasas-UNIQA keretének. Mostantól készülünk a Szeged elleni BL-meccsre, jó lenne megtörni a veretlenségüket.

dan    

 


Hirdetések