2011.10.29. | Vízilabda
A TEVA-Vasas-UNIQA pólósai, elsősorban remek védekezésüknek köszönhetően, végig uraltáka Debrecen elleni mérkőzést, így a hétvégi páros fordulót dupla sikerrel abszolválták.

TEVA-Vasas-UNIQA - Debrecen Fujitsu 8–4 (1–0, 3–1, 2–1, 2–2) 
Komjádi uszoda, 500 néző
Vezette: Marjay, Vojvoda 

Vasas: Nagy V. – Katonás 1, Boskovic, Decker Á. 1, Vörös, Brguljan 1, Kiss G. 2. Csere: Steinmetz Á., Takács B., Steinmetz B., Vámos 3, Fazekas, Fülöp. 
Edző: Földi László 

Debrecen: B. Mitrovic – Simon A., Vindisch 1, Halek, Varga T. 2, Bugajcsuk, Létay 1. Csere: Tóth Z., Hegedűs I., Kárteszi, Kistamás, Zoufal, Apanaszenko. 
Edző: Gyöngyösi András 

Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 5/1 
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1

Nem lehet azt mondani, hogy a Debrecen vendégjátéka nagyobb lázba hozta volna a drukkereket, mint a tegnapi Fradi elleni meccs, nagyjából ugyanannyian voltak piros-kék részről a Komjádiban, mint tegnap, bár a prominens vendégek száma eggyel nőtt, ezt a meccset nemcsak Varga Dániel, hanem öccse, Dénes is a helyszínen tekintette meg.

Az első negyedben aztán nem sok érdemleges eseményt láthattak a nézőtéren helyet foglalók, hiszen Kiss Gergely korai gólján kívül csak néhány látványos Brguljan-szerelést jegyezhettünk fel.

A folytatásban Létay hamar egyenlített, utána viszont döntő fölényre tettünk szert, egyrészt azzal, hogy Decker mellett Vámos Marci ismét megvillant kétszer, másrészt azzal, hogy hátul nagyon stabilak voltunk, ha pedig úgy adódott, Nagy Viktor bravúrral védett hátrányban is. A nagyszünetben így 4-1-re vezettünk, különösebb panaszra tehát nem lehetett okuk a Vasas-drukkereknek.

Varga Tamás törte meg ötméteresből a debreceni gólcsendet, de ennél több babér nem termett a vendégeknek a harmadik negyedben sem, Vámos továbbra is szárnyalt, az újabb gólja mellett lőtt egy bődületes kapufát, és kihagyott egy ötméterest. Bár utóbbi nem éppen a pozitívum, de mégis egyértelműen ő volt a mezőny legjobbja.

A negyedik negyedet négygólos vezetéssel (6-2) kezdtük, és ezt az előnyt meg is tartottuk, két-két gól esett a hajrában, így a végén 8-4 állt a táblán. Decker Ádám jelezte is, hogy jósnak sem utolsó, és valóban, tegnap pontosan ilyen különbséget tippelt a VasasTV-nek adott interjújában. Ami az összegzést illeti, nem volt egy látványos összecsapás, de végig biztosan uraltuk a játékot, a stabil védekezésünknek hála Varga Tamásék ezúttal nem tudták megmutatni, hogy veszélyesek lennének az úgynevezett "nagycsapatokra" is.

dan   

Interjúk a VasasTV-ben rövidesen...


Hirdetések