2011.10.29. | Vízilabda
Túl vagyunk a hétvégi dupla forduló első meccsén, a tavaly óta jelentősen meggyengülő Ferencváros legyőzése nem jelentett gondot pólósainknak, könnyedén nyertünk.

TEVA-Vasas-UNIQA – FTC FISHER KLÍMA 16–7 (5–1, 6–1, 4–1, 1–4)
Komjádi uszoda, 400 néző.
Vezette: Bors L., Marnitz M

Vasas: Barabás – Fazekas, Katonás 3, Steinmetz Á. 1, Brguljan 1, Decker Á., Kiss G. 2. Csere: Boskovic 2, Vörös 1, Vámos 4, Fülöp 2, Steinmetz B., Takács Bálint.
Edző: Földi László

FTC: Kosztrov – Sántavy 1, Varga I Zs. 1, Paján 1, Kincses 1, Czigány K. 2, Illés S. Csere: Laboncz (kapus), Korényi 1, Sánta D., Deutsch, Szöllősi K., Simon R., Polovic.
Edző: Ambrus Tamás

Gól – emberelőnyből: 3/3, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill –
Kiállítás (végleg, cserével): Takács Bálint a 30. percben

A tavalyi idény ezen szakaszában még rangadónak számított a Vasas-Fradi pólómeccs, azóta azonban sajnos a zöld-fehéreknél is elapadt a pénzcsap, így a kilátogató párszáz néző sima angyalföldi siker reményében választotta programnak péntek este a Komjádi uszodát.

A kezdésnél több kulcsemberünk is a padon ült, a kapuban pedig újra Barabás Botond kapott lehetőséget. A rutinos olimpiai bajnok Varga I Zsolton kívül nem is tudott senki túljárni az eszén az első nyolc percben, a mieink viszont nem tétlenkedtek: a negyed végén megrázták magukat a fiúk, sorra potyogtak a gólok, így 5-1-re vezettünk a képzeletbeli dudaszó pillanatában. Miho Boskovic ugyan nem szerzett gólt, de fejlődő magyar tudása mindenképpen kiemelendő, hangos „vissza, vissza!” szavakkal kérte el egy ízben Vámostól a labdát.

Vámos Marci egyébként a második bombagólját dobta a következő negyed elején, vele úgy tűnik komolyan számolni kell idén az ellenfeleknek. No, meg a TEVA-Vasas-UNIQA csapatával is, nem kegyelemeztünk a Fradinak, és néhol „űrvízilabdát” bemutatva, gyönyörű gólokkal, gólpasszokkal és hatékony védekezéssel 11-2-re vezettünk a nagyszünetben.

Nem volt ok az aggodalomra a folytatásban sem, kicsit visszavettünk a tempóból, de még így is bőven sikerült tartani a tíz gól körüli a különbséget. Ráadásul közben a lelátón felfedeztük Varga Dánielt, a hátsó kismedencében pedig szinkronúszó edzés vette kezdetét. Egy negyeddel a vége előtt 15-3-ra vezettünk.

Az utolsó negyedben már a Vasas-játékosok is máshol jártak fejben, ezt hűen tükrözi, hogy a vendégek 4-1-re nyerték a játékrészt.
Ez persze a végeredményt nem különösebben befolyásolta, 16-7-re diadalmaskodtunk, holnap este pedig jöhet a Debrecen, amely azért jóval komolyabb játék erőt képvisel a zöld-fehéreknél.

dan        

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Hirdetések