2011.04.02. | Vízilabda
Elaludtunk az elején, kapkodtunk a végén, így a Szeged legyőzte a Komjádiban a TEVA-Vasas-UNIQA gárdáját.

TEVA-Vasas-Uniqa–Szeged-Beton 8–9 (2–4, 3–1, 2–2, 1–2) 
Komjádi uszoda, 500 néző
Vezette: Dodog, Vojvoda

Vasas: Nagy V. - Decker 1, Boskovic 1, Katonás, Powers 2, dr. Kiss G. 1, dr. Steinmetz B., Csere: Vörös 1, Vámos 1, Kovács R. 1, Hőna, Takács B. 
Vezetőedző: Földi László

Szeged: Baksa - Török B. 1, Kiss Cs. 3, dr. Molnár T. 2, Juhász,  Aaron 1, Kayes 1, Csere: Lehman, Varga P., Busila, Vindisch, Komlósi 1, Somogyi.
Vezetőedző: Kásás Zoltán

Emberelőny/gól: 10/5 ill.: 9/2 

Az őszi szezonban elért szegedi döntetlen után kulcsfontosságú lett volna, hogy legyőzzük Kásás Zoltán csapatát a Komjádiban, elsősorban a rájátszásba vitt pontok miatt. Miho Boskovic a meccs előtt pár órával egyenesen azt mondta, hogy a döntőbe jutást is meghatározhatja a mai meccs, a horvát klasszis vélhetően arra gondolt, hogy e két csapat közül kerülhet ki az Eger ellenfele a fináléban. Az előjelek biztatóak voltak, Boskovic úgy fogalmazott, hogy egyre többen lendülnek jó formába a társak közül, ez pedig sok terhet levesz a csapat a klasszisairól.

Mindezek ellenére – a Honvéd-meccshez hasonlóan – kifejezetten ijesztően kezdődött számunkra a meccs. Molnár Tamás rögtön az elején centergólt szerzett, és utána is sorra akadtak be a kapunkba a lövések. Pár perc után már 1-4 volt, és ha Nagy Viktor nem kapja el a fonalat, ennél is reménytelenebb helyzetbe kerülhettünk volna. Az utolsó támadásunkból Decker szerzett távolról gólt, ezzel némileg visszahoztuk a korán elúszni látszó reményeket.

A második negyedben Boskovic kapásgóljával, majd Vörös centertalálatával hamar sikerült egyenlíteni, de utána Szeged sem adta magát, 5-5-tel fordultak a csapatok. A folytatásban sem engedték el egymás kezét a csapatok, előbb a kihagyott helyzetek miatt volt nagy a bosszankodás a kispadoknál, majd szép találatoknak szólhatott a taps. Nálunk egy mintaszerű Nagy Viktor-Boskovic-Powers akció után utóbbi lőtte a hatodik gólunkat, majd a következőt is ő jegyezte. Mégsem tudtunk ellépni, sőt vezetni sem, 7-7 volt nyolc perccel a vége előtt.

Kiss Csaba góljával a Szeged nyitotta jobban a hajrát, de „druszája”, Gergely szinte egyből válaszolt. Több sansza is volt ezután a vendégeknek, de Nagy Viktor vezetésével kivédekeztük a fórokat. Kivéve egyet, ami 1:16-tal a vége előtt esett, ezt Molnár gólra váltotta. Végül ez lett a győztes találat, hiába nyílt esélyünk az egyenlítésre, de a helyzeteinket elkapkodtuk. A Szeged 9-8-ra győzött.

A mérkőzés után a játékosok és Földi László vezetőedző is nagyon el volt keseredve, érthetően, hiszen a zsinórban két elveszített rangadó miatt nem lesz könnyű dolgunk a rájátszásban, de itt az ideje, hogy megmutassuk, hogy mi is képesek vagyunk idegenbeli bravúrokra. 

dan       
fotó: Doba István       


Hirdetések