2011.03.20. | Vízilabda
Nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel, így egygólos vereséget szenvedtünk az Egerben lejátszott bajnoki rangadón.

ZF-Eger – TEVA-Vasas-UNIQA 6–5 (2–1, 3–3, 0–0, 1–1)
Eger
Vezette: Székely B., ifj. Juhász

Eger: Szécsi - Graham, Hosnyánszky 2, Hegedűs G., Kis G., Bundschuh, Biros 3, Csere: Kovács G., Varga Zs, Kotsidis 1, Binder.
Vezetőedző: Gerendás György

Vasas: Nagy V. - Decker, Katonás, Powers 1, dr. Kiss 1, Kovács R. 1, dr. Steinmetz B., Csere: Boskovic 2, Vörös, Vámos, Takács B., Fülöp.
Vezetőedző: Földi László

Emberelőny/gól: 6/2 ill.: 6/1 
Büntető/gól: 1/1 ill.:  0/0

Szinte szusszanni is alig volt idő a Honvéd legyőzése után, vasárnap este már Heves megyében szállt vízbe a TEVA-Vasas-UNIQA, méghozzá a bajnokság csúcsrangadóján, az Eger ellen. Volt miért revánsot vennünk, hiszen a Komjádiban kikaptunk Biroséktól, a presztízsen túl pedig a rájátszásba továbbvitt pontok szempontjából is létfontosságú lett volna, hogy győztesen hagyjuk el a Bitskey-uszodát.

A Honvéd elleni betonvédekezésünk kitartott az első negyed elején is, percekig nem találtak fogást rajtunk a hazaiak, igaz mi sem rajtuk, Powers és Kiss Gergely is csak a kapufát tudta eltalálni. Végül Hosnyánszky törte meg a gólcsendet egy átlövéssel, de erre Kiss Gergely egy furcsa góllal válaszolni tudott, amikor a kiúszó Szécsi felett a kapuba pöccintett. Az utolsó szó mégis az Egeré volt, egy előnyből 2-1-re módosították az állást.

A második negyed elején Biros kicsit ránk ijesztett, amikor egy kapáslövésből betalált, de gyorsan megnyugodhattunk, hiszen pillanatok alatt sikerült egyenlítettünk. Powers egy remek centergóllal, Boskovic pedig egy pazar távoli lökettel jelentkezett (3-3).
Aztán ismét az Eger volt kétszer eredményes, így igazi hullámvasúttá vált a találkozó, már csak azért is, mert az utolsó támadásunkból Kovács Róbert lőtt óriási gólt. 5-4 volt az állás a nagyszünetben, és ekkor még nem gondoltuk volna, csupán egy-egy gól esik már a továbbiakban.

Az a fránya kapufa! Valahogy így szólt kicsit finomítva az a szitkozódás, amit a harmadik negyed elején ejtettünk meg. Képtelenek voltunk egyenlíteni, Vámos és Decker is csak a lécet tudták eltalálni. Ez a játékrész egyébként sem vonul be a vízilabda történelembe, hiszen a nyolc perc során egy gól sem esett. Emiatt sokkal inkább úszóversenyen éreztük magunkat, mint pólómeccsen, így két kimerült csapat küzdelmére lehetett számítani a végjátékban.

Az utolsó negyedben bőven volt lehetőségünk a magunk javára fordítani a meccset, de ezekkel nem tudtunk élni, több előnyünk is kimaradt, Szécsi pedig megbabonázta a ziccerbe kerülő játékosainkat. Képtelenek voltunk gólt szerezni, így szinte törvényszerű volt, hogy kapni fogunk.
Biros be is talált, kétgólos egri előnynél pedig egyáltalán nem volt benne a játékunkban bármilyen fordulat. Ennek ellenére Boskovic bravúros gólja egy perccel a vége előtt azt jelentette, hogy támadhattunk az egy pontért, de Powers lövése fölé ment a végén, így bosszantó vereséget szenvedtünk Egerben. Lesz miért visszavágni a rájátszásban…

Földi László:
- Elképesztő brusztolás jellemezte a meccset, rengeteg úsztak a csapatok és ez sokat kivett fizikálisan a játékosokból. A kevés gól miatt a végén az döntött, hogy ki tud többször betalálni klasszismegoldásokból. Mi a végén rosszul gazdálkodtunk a fórokkal, de ez nem csoda, nagyon elfáradtak a fiúk, ebből pedig következik a pontatlanság.
Sokat lehet és kell is tanulni egy ilyen meccsből, az mindenesetre biztató lehet, hogy a védekezésünk kezd hasonlítani az elmúlt években megszokotthoz. Biztos vagyok benne, hogy a mai vereség ellenére meg fogjuk nehezíteni az Eger dolgát a rájátszásban.

Dr. Steinmetz Barnabás:
- Igazi rangadó volt, férfias küzdelmet vívtunk az Egerrel. Különösen a harmadik negyed vett ki sokat mindenkiből, akkor rengeteget kellett úsznunk fel-alá. A hat kapott gól dicséri a védekezésünket, az öt lőtt viszont kevés, nem maradt erőnk a támadások befejezésére. Ha ez utóbbin tudunk javítani, akkor lesz esélyünk a jövőben az ehhez hasonló idegenbeli rangadókat megnyerni. A mai meccs tükrében egyébként különösen fájó, hogy ősszel simán vesztettünk a Komjádiban. 

dan      

 


Hirdetések