2011.03.06. | Vízilabda
Kétnapos országjáráson vettek részt pólósaink, a feladatot teljesítették.

PVSK-Füszért – TEVA Vasas UNIQA 7–13 (2–2, 0–3, 4–5, 1–3)
Pécs, 300 néző
Vezette: Fekete B., Dodog Sz.

Pécs: Bisztritsányi – Tóth B., De Blasio 1 (1), Scholefield 1, Naganuma, Krizsán A., Lukács G. Cs: Soós 3 (1), Hangody Gy. 1 (1), Bóbis 1, Müller, Krizsán G.
Vezetőedző: Petik Attila

Vasas: Jónás – Decker, Kovács R. 3 (3), Steinmetz B. 1 (1), Kiss G., Katonás 4 (1), Powers. Cs: Vámos 3, Hőna 1 (1), Fülöp, Fazekas 1, Takács Bálint.
Vezetőedző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 10/6
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/1
Kipontozódott: Tóth B. (22. p.), Krizsán A. (27. p.)

Szolnoki Főiskola – TEVA-Vasas-UNIQA 8–10 (1–3, 2–2, 3–4, 2–1)
Szolnok, 400 néző
Vezette: Juhász gy., Székely B.

Szolnok: Gárdonyi – Császár, Marnitz 2, Regős, Süveges 1, Georgescu 2, Pásztor 1, Csere: Mezei 1, Kovács O. 1, Gerritse, Hangay Z., Hangay R., Bálint
Vezetőedző: Cseh Sándor

Vasas: Nagy V. – Katonás, Decker, Powers 2, Steinmetz B., Kovács R. 2, Kiss G. 4, Csere: Vámos, Vörös, Hőna, Takács B. 2, Fülöp
Vezetőedző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 4/1, ill. 1/1 Kipontozódott: Regős (27. p.), Takács B. (29. p.)

Pénteken Pécsett, másnap Szolnokon kellett medencébe szállniuk a játékosoknak, és bár egyik nap sem brillíroztunk, de mindkétszer magabiztosan gyűjtöttük be a győzelemért járó három pontot.

Földi László vezetőedző:
- Nehezítette a helyzetünket, hogy egyik helyszínen sem számíthattam a sérült Miho Boskovicra, és Vörös Viktor is csak Szolnokon játszott, de még neki sem százszázalékos a válla. 
Ha nem is villogtunk, de fegyelmezett játékot produkált a csapat, és játék képe alapján lazábban nyertünk Szolnokon is, mint ahogyan azt az eredmény esetleg sugallja. Ellenfelünk például négy alkalommal dobhatott ötméterest, igaz Nagy Viktor jó hatásfokkal semlegesítette ezeket. A lényeg azonban az, hogy ha nem is hibátlan játékkal, de a kitűzött célt, a két győzelmet elértük. 
Fejfájást az okoz, hogy nem tudom számíthatok-e szerdán a sérültjeinkre. Legeredményesebb játékosunk hiánya, komoly hátrányt jelentene a Mladost elleni Euroliga találkozón. 

ja    

 


Hirdetések