B.V., 2022.07.26. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Egy birkózó, aki zongorázik? Ismerjétek meg Ubornyák Csabát!


 

Tudtad-e, hogy Csabában egy művész veszett el?

Csaba évek óta zongorázik, édesapja példáját követi ebben, de semmiféle nyomás nem volt rajta, magától kezdte el. Sőt, teljesen magától is tanulta meg Youtube-videók segítségével. Ezen kívül egy másik művészeti ágban, a versírásban is megállja a helyét, a költeményeket nővérének szokta megmutatni. 
 

VILLÁMKÉRDÉSEK CSABÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: A zongorámat.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni:  Lewis Hamiltont.



Erősség és gyengeség: kontrák vs. mentális tényezők

- Az erősségemnek a kontrákat mondanám. Amikor a másik akciózni akar, kihasználom a lehetőségeket, és pontot szerzek belőle. Gyengeségemnek a mentális erőt tartom. Fejben gyakran össze tud nyomni a teher, ezen mindenképpen szeretnék dolgozni, ebben fejlődnöm kell. 
 

Edző és tanítványa: Érzékeny lelkű versenyző

- Csaba vidékről érkezett hozzánk, már akkor is kiváló volt a koordinációja egy nehézsúlyú versenyzőhöz képest. Sajnos volt egy vállsérülése, ami után még nem talált vissza a korábbi útra, több pluszmunkára lenne szüksége ahhoz, hogy igazán jó birkózóvá váljon. Határozottan azt gondolom, hogy többre képes annál, mint amit kiad magából, nagy potenciál van benne. Egyébként pedig nagyon érzékeny lelkű versenyzőről van szó, akit időnként még összenyomnak a saját magával szemben felállított elvárások, ebben fejlődnie kell – mondta el Csabáról edzője, Wöller Gergő, aki most is hozzátette hogy a versenyzőket közösen készíti fel a stáb, így Wöller Ákos, Ubránkovics Csaba és Bábszky Gergely is részese a szakmai munkának.


Civilben -  izgalmas célok

- Testnevelő tanár leszek, miután elvégzem az egyetemet, a mostani a második évem. Nagyon szeretem, remek a kollégiumi közösség. Emellett a TEK-hez szeretnék bekerülni kiképzőnek, mert ismerek pár embert, aki ott dolgozik. A birkózás után a kettő közül valamelyikkel szeretnék hosszútávon foglalkozni.
 

SZAKSZEMMEL

Csapi Antal, a Kiskunhalasi Birkózó Klub elnöke ezt mondta el Csabáról:

- Még fiatalabb korában voltam edzője Csabinak, és természetesen azóta is követem a pályafutását. Nagyon szorgalmas srácnak tartom, ami nehézsúlyúaknál nem általános, ők azért jobban szeretnek lógni. Abszolút megvan a testalkata és a fizikuma a 125 kilós súlycsoporthoz, látszik, hogy a Vasasban jól összerakták őt. Lehetne viszont agresszívabb, rámenősebb, akkor még több eredményt érhetett volna el, mert kicsit olyan, mint egy barátságos óriás. Remélem, elhiszi magáról, hogy még többre képes, és odaér a junior Európa-bajnokságon egy éremre.

 

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések