2011.01.15. | Vízilabda
A TEVA-Vasas-UNIQA derekas hajrával mentett pontot a Szeged elleni idegenbeli bajnoki rangadón.

Szeged-Beton VE–TEVA-Vasas-UNIQA 7–7 (1–0, 4–2, 1–3, 1–2)
Szeged 
Vezette: Vogel, Juhász 

Szeged: Baksa - Török 2, Kayes, Varga P., Kiss Cs. 2, Busila, Molnár T. 1, Juhász Zs. 1, Younger, Somogyi 1. 
Vezetőedző: Kásás Zoltán 

Vasas: Nagy V. - Decker 1, Boskovics 5, Katonás, Powers, Vörös, Kiss G., Vámos, Kovács R., Hőna, Steinmetz B., Takács, Fülöp. 
Vezetőedző: Földi László 

Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 2/11 
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1 
Kiállítás - cserével végleg: Molnár Tamás (22.p.) 
Kipontozódott: Busila (26.p.)

Talán sose játszott még egy időben ilyen közel egymáshoz labdarúgó és vízilabdacsapatunk, pólósaink a teremtornának helyt adó csarnok melletti sátorban próbálták legyőzni a Szeged gárdáját. Ez okozott is némi fennakadást a kezdés előtt, amikor a magukról megfeledkezett Fradi-szurkolók üvegekkel dobálták meg a meccsre érkező játékosainkat.

A csongrádiakkal az Euroligában is egy csoportban vagyunk, és míg mi a legutóbbi fordulóban csúnya vereséget szenvedtünk a Herceg Novitól, addig ők bravúros döntetlent értek el Kotorban, ezzel jócskán besegítve nekünk is.
Háláról persze szó sem lehetett, sokkal inkább a gödörből akartunk kikapaszkodni ellenük. A meccs első harmadában erre nem igazán nyílt lehetőség, támadásban továbbra is remegtek a kezek, ha nincs Miho Boskovics, vélhetően el is dőlt volna a találkozó. Horvát klasszisunk háromszor villant zsinórban, szomorú, hogy másnak ez nem sikerült, a Szeged 5-2-re és 6-3-ra is vezetett.
Az események a harmadik negyed végén pörögtek fel, amikor Decker, majd Boskovics újabb találatával feljöttünk 6-5-re.
Innentől kezdve az elfáradni és elfogyni látszó hazaiak ellen teljesen nyílttá vált a meccs, az utolsó negyedben kiegyenlítettünk, majd többször is támadtunk a győzelemért, de továbbra is becsúsztak hibák, így végül 7-7-re végződött az OB I rangadója. Miho Boskovic öt gólnál állt meg.

Csapatunk horvát sztárja így értékelt a meccs után:
- Való igaz, ez volt az egyik legjobb meccsem idáig a Vasasban, de ennél sokkal fontosabb, hogy a csapatjátékunk is javult a Herceg Novi-meccs óta. Ez főleg a védekezés stabilságában nyilvánult meg, támadásban még továbbra is vannak gondok, de a befektetett munkának meglesz az eredménye e téren is nemsokára, ebben biztos vagyok. Nagy hátrányt dolgoztunk le ma, és noha a hajrában emberelőnyös helyzetben támadtunk döntetlennél, összességében azért igazságos a döntetlen. Biztos vagyok benne, hogy a Szeged ott lesz a végső elszámolásnál a bajnokságban, ezért is volt fontos, hogy legalább egy pontot megcsípjünk.

Dr. Kiss Gergely is vállalkozott összegzésre:
- Gyakorlatilag ugyanolyan meccset játszottunk itt Szegeden, mint korábban az Euroligában, csak most mi kapaszkodtunk vissza és ők „fogytak el” a végére. Az örömteli, hogy jól küzdöttünk és csak hét gólt kaptunk, valamint az eredmény is értékes, de továbbra is vannak apró hullámzások a játékunkban, ez pedig sok mindent befolyásol. Ha kicsit jobban odafigyelünk a mostani hibáinkra, akkor sokkal szebb élményekkel is gazdagabbak leszünk még a későbbiekben.

Balkezesünket a ferencvárosi szurkolók meccs előtti „produkciójáról” is megkérdeztük:
- Szerencsétlenül jött ki, hogy pont akkor szálltunk le a buszról, amikor a már korábban is randalírozó részeg szurkolók megérkeztek a szomszédos kispályás labdarúgótornára. Hiába kísérték őket kommandósok, amint meglátták a Vasas-címert a melegítőnkön, mindenféle tárgyakat dobáltak felénk tizenöt-húsz méterről. Ez veszélyeztette a közelben álló autókat és a mi testi épségünket is, de végül mindenki megúszta és már csak a meccsre koncentráltunk.

dan  

 

 

 

 


Hirdetések