2010.12.13. | Vízilabda
Csapatunk elvesztette veretlenségét a vízilabda OB I-ben, sok hibát vétettünk, ezeket pedig a nagy rivális Eger keményen megbüntette.

TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger 5–9 (2–3, 0–2, 2–1, 1–3)
Komjádi uszoda
Vezette: Vojvoda, Székely

Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovic 2, Katonás, Powers 1, Kiss G. 2, Kovács R., Csere: Vörös, Vámos, Hőna, Steinmetz B., Takács B., Fülöp
Vezetőedző: Földi László

Eger: Szécsi - Graham, Hosnyánszky, Hegedűs, Kis G., Bundschuh 1, Biros 5, Csere: Sántavy, Kotsidis 1, Kovács G., Varga Zs. 1, Feltham, Binder 1.
Vezetőedző: Gerendás György

Emberelőny/gól: 9/2 ill.: 8/3
Büntető/gól: 1/1 ill.: 2/2
Kiállítás cserével: Kiss G.
Kipontozódott: Decker ill.: Varga Zs.

Ha a helyszín Spanyolország, a sportág pedig labdarúgás lett volna, minden bizonnyal egy „El Clásicón” érezzük magunkat hétfő este. Mivel azonban Magyarországról és vízilabdáról volt szó, így „csak” a legnagyobb honi rangadót követhettük végig.
Az elsőre talán bugyutának tűnő párhuzam annyiban azért mégiscsak helytálló, hogy mind a TEVA-Vasas-UNIQA, mind a ZF-Eger gárdája igazi világsztárokkal van teletűzdelve, és valljuk be, a két csapat – leginkább a szurkolók szintjén – nem igazán eszik egymás tenyeréből. Ennek kapcsán csak olaj volt a tűzre, hogy Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor nyáron különös körülmények között a riválishoz szerződött. A két játékos rengeteg tett a Vasasért, de a piros-kék szurkolók a klubváltás miatt igencsak megorroltak rájuk. Nem úgy az egykori csapattársak, Decker Ádám például többször is hangsúlyozta, hogy mennyire jóban van Kis Gáborral, ebből persze a vízben nem sokat láttunk ma este.

A tévéközvetítés miatt huszonhárom perc késéssel kezdődött a találkozó, ezalatt a drukkereknek volt lehetőségük jócskán belemelegedni a biztatásba, a csapatok viszont aligha értékelték a csúszást.
Az Eger első emberelőnyéből betalált Bundschuh révén, mi viszont percekig csak kerestük a ritmust, sokat hibáztunk, főleg támadásban. Jó hírnek tűnt akkor még, hogy a vendégek ennek ellenére sem tudtak elhúzni, nyolc perc után 3-2-re vezettek. A mi két gólunkat a legújabb potenciális kedvenc, az egyre jobb formába lendülő Miho Boskovic jegyezte.

A második játékrész elején Szécsi hergelte kicsit Boskovicot, és a későbbiekben úgy tűnt, el is érte a célját, horvát légiósunk ugyanis kiesett a ritmusból. Rajta kívül pedig nem volt, aki hátán vigye a csapatot, támadásainkat többnyire még lövéssel sem tudtuk befejezni, ez pedig igencsak lehangoló tény volt. Földi László a negyed végén dühében kis híján a vízben landolt… Ahogy ő is, mindenki tudta, hogy az Eger ellen ez nem fér bele: a hevesiek három góllal büntettek. A félidei 2-5 nem adott okot sok optimizmusra, de ekkor még korántsem volt veszve a meccs.

A keménységből a folytatásban sem vettek vissza a csapatok, de azért láthatott a publikum néhány szépségdíjas gólt is. Nekünk Kiss Gergelyé tetszett a legjobban, aki kétgólosra csökkentette 6-3-nál a hátrányunkat. Ha Decker Ádám két ízben jobban koncentrál fórban, akkor ennél is közelebb kerülhettünk volna, így viszont Nagy Viktornak köszönhettük, hogy egyelőre nem nőtt a különbség.

Kétgólos hátrányt nyolc perc alatt ledogozni továbbra sem tűnt lehetetlennek, de a mai játékunkban egyáltalán nem volt benne a feltámadás lehetősége. Amikor Biros ötméteresből betalált, majd Kiss Gergelyt végleg cserével kiállították, már talán a feltámadás is kevés lett volna... A végére kénytelenek voltunk belenyugodni a ténybe, hogy a mai este végig jobb volt a vendégcsapat, amely végül négy góllal (5-9) győzött.

A vereség önmagában nem jelent tragédiát, lesz még mód a visszavágásra, bár értékes rájátszásbeli pontoktól estünk el. A javításra hamar itt a lehetőség, jövő szombaton fontos Euroliga-meccset játszunk Montenegróban, a Herceg Novi ellen. Ott kiderülhet, hogy a mai produkció csak apró kisiklás volt…

dan         

Hirdetések