2010.11.10. | Vízilabda
Ahogy azt várni lehetett, csapatunk magabiztosan, mindössze két gólt kapva, legyőzte az Újpest gárdáját a vízilabda OB I 5. fordulójában. Továbbra is százszázalékosak vagyunk.

TEVA-Vasas-UNIQA - UTE 21-2 (5-0, 6-0, 6-0, 4-2)
Komjádi uszoda
Vezette: Székely, dr.Marosvári

Vasas: Jónás - Decker 2, Boskovic 3, Powers, Kiss G. 4, Kovács R. 5, Steinmetz B., Csere: Vámos 3, Hőna 1, Takács B. 1, Fülöp 2.
Vezetőedző: Földi László

UTE: Veres - Vrezgó, Bakó 1, Rostás, Rékasi 1, Etédi, Balczer, Csere: Váradi, Osváth, Blank, Vrecic, Szenes.
Vezetőedző: Budavári Imre

Emberelőny/gól: 3/1 ill.: 4/0
Büntető/gól: 1/1 ill.: 0/0

Az Újpest elleni bajnokik az utóbbi években a közepesen nehéz kategóriába tartoztak, az idei szezonra azonban jócskán meggyengültek a lilák, így előzetesen egy könnyű edzésre számítottunk a sikerrel megvívott Fradi elleni bajnoki rangadó és Szeged elleni Euroliga-meccs előtt.

Ebben igazunk lett. A felszabadultság már a bemelegítés során is érezhető volt: Kiss Gergely bebizonyította, hogy lábbal is jól bánik a labdával, de a többiek is igyekeztek minél trükkösebb oldalukat mutatni. A jókedv nem ment a figyelem rovására, az első negyedben megnyugtató előnyt szereztünk. Boskovic nyitotta a gólok sorát, majd Decker, Kiss Gergely, Fülöp és Kovács Róbert is eredményesek voltak, 5-0-ra vezettünk.

Mivel az eredmény miatt nem kellett izgulnunk, nyugodtan csodálhattuk csapatunk szépen megjátszott akcióit. Jó hír ez alapján, hogy Kiss Gergely és Miho Boskovic már most majdnem ismerik egymás minden gondolatát, ez pedig mondanunk sem kell, hogy micsoda erőssége lehet a csapatnak, komolyabb erőpróbák alkalmával is. A második negyedben háromszoros olimpiai bajnokunk jeleskedett elsősorban a góllövésben, de a többiek sem tétlenkedtek, a félidőben már 11-0 volt az állás. Az UTE-nak mindössze egy komoly ziccere akadt a kétszer nyolc perc során…

Vámos Mártonon látszott némi görcsösség az első két negyedben, nem igazán jöttek be a lövései, a harmadik játékrészt viszont az ő ötméteres gólja nyitotta. És ha egy üzlet beindul: a fiatal balkezes a következő támadások egyikénél mezőnyből dobott egy látványosat, majd később még egyszer betalált. Az ötgólos negyedenkénti átlagot ismét sikerült felülmúlnunk, 17-0-ra vezettünk, és talán ekkor már ki lehetett jelenteni, hogy zsebben van a mérkőzés…

Meglepően kezdődött a végjáték, a lila-fehérek megszerezték első góljukat, így pár másodpercig vezettek is a negyedik negyedben. Ezt a fellángolást még egy találat követte a részükről, a vége 21-2 lett a javunkra.
Szórakoztató mérkőzésen vagyunk túl, de ami sokkal fontosabb, remélhetőleg a Szeged-meccsre való felkészülést is szolgálták valamennyire a ma történtek. 

dan    

 


Hirdetések