2010.11.08. | Vízilabda
Ki-ki meccsnek indult, végül majdnem tíz lett közte. Röviden így foglalható össze a ma esti rangadó, a TEVA-Vasas-Uniqa parádézott.

TEVA-Vasas-UNIQA - FTC-Fisher Klíma 15–6 (4–2, 4–0, 2–1, 5–3)
Komjádi uszoda
Vezette: ifj. Juhász, Petik

Vasas: Nagy V. - Decker 2, Katonás 1, Boskovic 2, Powers 2, Kiss G. 2, Kovács R., Csere: Vörös 4, Steinmetz B., Vámos, Hőna, Takács B. 2, Fülöp.
Vezetőedző: Földi László

FTC: Mitrovic - Czigány, Varga T., Misic 3, Weszelovszky, Kunac 1, Széles 1, Csere: Galambos, Varga Zs. 1, Tóth Z., Ágner, Illés.
Vezetőedző: Ambrus Tamás

Emberelőny/Gól: 6/2 ill.: 5/2
Büntető/Gól: 1/1 ill.: 0/0
Kiállítás cserével: Szeles

Szokatlan időpontban rendezték a Vasas-Fradi bajnokit, de a késői kezdés miatt mégis bíztunk benne, hogy sokan lesznek. Ferencvárosi részről ezzel nem is volt probléma, de az angyalföldi fanatikusokat – tisztelet az ott lévőknek - úgy tűnik egyelőre nem vonzza annyira a vízilabdacsapat szereplése. Pedig a zöld-fehérek elleni derbi már komoly erőpróbának számított, a kupafiaskó után a bajnokságban javíthattunk igazi tétmeccsen.

Apropó kupa, az onnan minket búcsúztató Groupama Honvéd egész csapata tiszteletét tette a Komjádiban hétfő este, Tóth Mártonnék a kezdés előtt érdeklődve forgatták a Vasas-műsorfüzetet. Mi pedig közben azt latolgattuk, hogy mire lehet képes a csapat a Varga Tamás és Aljosa Kunac fémjelezte Fradi ellen.

Az már a kezdő negyedben kiderült, hogy tényleg tanultak a fiúk a Debrecen elleni gyenge nyitásból, ma már az eleje is igazán parádésra sikeredett. Kiss Gergely az első támadásaink során kiosztott két gólpasszt és közben ő maga is betalált. Ezzel mentünk 3-0-ra, mivel hátul Nagy Viktor vezetésével tökéletesen zárt a védelem. Az első Fradi-gólt Kunac jegyezte, de erre is volt válasz: Powers dobott tőle szokatlan helyről egyet. Nyolc perc után kétgólos előnnyel (4-2) fújhattunk egyet.

A második negyedbe még annyi szépséghiba sem csúszott, mint az elsőbe. Nagy Viktor továbbra is a tőle megszokott extázisban védett, forrt körülötte a víz, a zöldsapkások pedig hiába próbálkoztak többször is előnyből, egyszer sem sikerült a hálóba juttatniuk a labdát, amikor pedig már kapusunk is verve volt, akkor a kapufák segítettek. Közben elöl továbbra is minden bejött, ezt ékesen szemléltette az a jelenet, amikor egy remek egyéni akció után Takács Bálint is feliratkozott a gólszerzők közé. Duplájára tudtuk növelni a gólkülönbséget, így a szünetbeli 8-2-vel gyakorlatilag már nyeregben érezhettük magunkat. Egyetlen negatívum volt mindössze: Katonás Gergelyt a negyed elején kiütötték és nem tudta folytatni a játékot.

A nagy előny tudatában már a harmadik negyedben volt lehetőségünk az idővel való játékra, úgy, hogy közben azért eredményesek is voltunk: légiósaink vállalták magukra a góllövést, Powers és Boskovics duplázták meg addigi találataikat. Az ellenfél részéről csak egyszer jött válasz: Varga Zsolt hosszú-hosszú Fradi-gólcsendet tört meg.

10-3-as vezetésnél az utolsó negyed gyakorlatilag csak formalitás volt. No meg a gála a javából, játékosaink a szépségnek is adtak: Decker Ádám kezdte a sort egy zseniálisan eltalált lövéssel, majd Vörös Viktor szerezte meg saját maga negyedik gólját, és Takács Bálint is duplázott egy már szinten giccsesen szép akció végén. A Fradi így nem úszta meg a hangos számolást a szurkolóktól, hiszen a végén többször is tíz gól volt a két csapat közti különbség. Ezt a szégyent végül megúszták a zöldek, de a Vasas-közönség cseppet sem búsult amiatt, hogy „csak” 15-6-ra nyertünk.

Jelentjük a csapat összeállt, olyan hamar, hogy az még Földi Lászlót is meglepte kicsit, most már „mindössze” tartani kell a szintet, és akkor többször is lesz olyan parádéban részünk, mint ma este volt. 

Földi László, Takács Bálint, Vörös Viktor és Nagy Viktor a VasasTV-ben>>

dan
fotó: Doba István

 


Hirdetések