2010.11.05. | Vízilabda
Nyögvenyelős kezdés után magabiztosan győztük le az újonc Debrecen gárdáját az OB I harmadik fordulójában.

TEVA–Vasas–UNIQA–Debreceni Fujitsu 13–5 (3–3, 3–0, 4–1, 3–1)
Komjádi uszoda, 300 néző
Vezette: Bors, Németh A.

Vasas: Jónás - Decker, Boskovic 3, Powers 1, Katonás 3, Kiss G. 2, Kovács R., Csere: Vörös 1, Vámos 1, Hőna 1, Steinmetz B., Takács B., Fülöp 1.
Vezetőedző: Földi László

Debrecen: Mátyás - Kistamás 1, Apanaszenko 3, Bugajcsuk, Halek, Zoufal, Dunca, Csere: Kárteszi 1, Kőrösi, Szöllősi, Varga A., Simon, Szabó Á.
Vezetőedző: Gyöngyösi András

Emberelőny/Gól: 7/1 ill.: 4/1

Mostanában, ha Vasas-Debrecen összecsapásra kerül sor, akkor általában a hajdúságiak az esélyesek, legyen szó bármilyen sportágról. Nos, a vízilabda e szempontból kivétel, a ma esti TEVA-Vasas-UNIQA-Debrecen- Fujitsu mérkőzésen a vendégeknek előzetesen annyi sanszuk sem volt, mint a Loki focistáinak egy nappal korábban a PSV ellen.

A legnagyobb meglepetés kétségkívül az volt a találkozó elején, hogy egy körülbelül húszfős vendég keménymag tette tiszteletét a Komjádiban, akik zászlókkal és dobokkal biztatták kedvenceiket, ezzel megalapozva a jó hangulatot.

Az első negyedben egyáltalán nem sikerült a beharangozott fölényünket igazolni, három-három gólon osztoztak a csapatok. A mieink rengeteg hibát követtek el mind támadásban, mind védekezésben. A debreceniek pedig a rutinos Dunca, és az arcsérülése miatt hordott álarcban egészen ijesztő látványt nyújtó Apanasenko vezérletével, bátor játékkal és gólokkal vétették észre magukat.

A második negyed legvégén sikerült csak megnyugodnunk, ekkor előbb Powers dobott egy szerencsésnek mondható gólt centerből, Katonás folytatta egy szép tudatossal a jobbszélről, végül pedig Boskovic talált be. Mivel Jónás György kapuja közben érintetlen maradt, 6-3-as előnnyel fordultunk.

A harmadik negyedben tovább növeltük az előnyt, góljaink között voltak egészen látványosak is: Fülöp Bence egy villámgyors támadás végén Kiss Gergely passzát értékesítette, míg Hőna Dávid egy szépen kijátszott előnyt koronázott meg góllal. A negyed végére kialakuló 10-4-es különbség ellenére Földi László több ízben is idegesen csapkodta az időmérő táblát, ez jelezte, hogy minden azért még nem működik olajozottan.

Az utolsó negyedben Boskovic vette legtöbbször célba a debreceni kaput, próbálkozásait kétszer követte gól, a végeredmény pedig 13-5 lett. Az utolsó három negyedben tehát mindössze két gólt kaptunk, ami komoly javulást mutatott a védekezésünkben.

Az eddigi három kötelezőt tehát hoztuk, hétfőn jön az első igazi erőpróba, a tavaly óta tovább erősödő Fradi legyőzése már korántsem ígérkezik egyszerű feladatnak. 

dan
fotó: Doba István
Kiss Gergely és Steinmetz Barnabás a VasasTV-ben>>


Hirdetések