2010.10.30. | Vízilabda
Vízilabdázóink tizenhat góllal bizonyultak jobbnak az ASI-nál az OB I nyitófordulójában.

TEVA-Vasas-UNIQA - ASI-Vasas 19-3 (5-0, 4-1, 4-1, 6-1)
Komjádi uszoda
Vezette: Horváth M., ifj. Juhász

Vasas: Jónás - Decker 2, Boskovic 3, Katonás 3, Vörös 2, Kiss G. 2, Kovács R. 2, csere: Powers 3, Hőna, Vámos, Steinmetz B., Takács B. 1, Fülöp 1.
Vezetőedző: Földi László

ASI: Barabás - Kovács P., Laczkovics 1, Létay 1, Rusz, Lázár, Ernyey, csere: Dorogi, Hartman 1, Kiss Á., Takács B., Kürtös, Róth, Schumann.
Vezetőedző: ifj. Kenéz György

Emberelőny/Gól: 10/4 ill. 7/0
Büntető/Gól: 0/0 ill.: 1/1

Péntek este elkezdődött a mindenki által nagyon várt 2010/11-es vízilabda magyar bajnokság. Hogy miért lehet más ez a pontvadászat, mint a többi? Azért, mert legalább öt csapat esélyesnek tűnik akár a végső sikerre is, ami annak köszönhető, hogy több gárda is remekül erősített a nyár folyamán. Az esélyesek körébe természetesen a TEVA-Vasas-UNIQA is beletartozik, de kicserélődő csapatunknak minden korábbinál nehezebb dolga lesz, ha ötödször is meg akarja védeni címét.

Az első erőpróba az ASI DSEcsapata ellen várt ránk, ez a találkozó még a kevésbé „rázós” kategóriába tartozott. Másrészről viszont különlegeségnek is számított, hiszen több volt Vasas játékos (Ernyey, Rusz, Létay, Barabás) pólózik idén a „kistestvérnél”.

Hamar tekintélyparancsoló előnyre tettünk szert, nyolc perc után 5-0 állt az eredményjelzőn. Szinte minden műfajban eredményesek voltunk, de kiemelkedett Takács Bálint centergólja, amit Boskovics passzából húzott a kapuba. A másik emlékezetes jelenet pedig Kiss Gergely nagy erejű kapáslövése volt, amely akadály nélkül zúgott a hálóba.

Egészen a hetedik gólunkig tartott az a széria, hogy minden találatot más jegyzett, ekkor Katonás törte meg a sort, aki saját maga második, a mi nyolcadik gólunkat szerezte (8-0). Ebből is látszik, hogy az ASI nem igazán tudta felvenni a fonalat, Létay Krisztián és a többiek emberelőnyös bombáit Jónás György rendre könnyedén védte. Az első góljukat a második negyed legvégén jegyezték, Létay talált be ötméteresből, ezzel kialakítva a félidei 9-1-es állást.

A harmadik negyed sikerült a legdöcögősebbre részünkről, olyannyira, hogy az első gólt az ASI lőtte a játékrészben. Több emberelőnyt is kihagytunk, végül Miho Boskovics unta ezt meg, és klasszisát igazolva szélről, majd középről is a kapuba zúdított egy-egy fórt. A jó példát Katonás és Powers is követte, három negyed után 13-2-re vezettünk.

A végén elsősorban a fiatalok kaptak lehetőséget, kulcsembereink megérdemelt pihenőjüket töltötték, és a padon vitatták meg az addig történteket. Powers és Vörös egyaránt szép centergóllal vétette észre magát, reméljük ezt az erősebb csapatok elleni is megteszik majd. Mellettük Fülöp Bence is feliratkozott a góllövők közé, így már alig akadt valaki, aki nem talált be a mezőnyjátékosok közül.

A vége 19-3 lett, a különbségre és a mutatott játékra sem lehet panasz. Holnap máris folytatódik a bajnokság, akkor a BVSC lesz az ellenfél. 

dan
fotó: Doba István

Földi László és Kovács Róbert a VasasTv-ben>>


Hirdetések