2010.05.26. | Vízilabda

Megszerezte zsinórban negyedik bajnoki címét a TEVA-VasasPlaket, a mindent eldöntő meccsen klasszismegoldásokkal győztük le az Egert.

ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 9–10 (2–4, 4–4. 1–0, 2–2)
Eger, Bitskey-uszoda, 3600 néző

Vezette: Bátori, Kun Gy.

Eger: Szécsi – Varga II Zs. 2, Hegedüs G. 3, Biros 2, Hárai 1, Graham, Sántavy. Csere: Bundschuh, Binder, Feltham 1, Bárány, Erdélyi, Kovács G. 
Vezetőedző: Gerendás György

Vasas: Nagy V. – Varga Dániel 3, Varga Dénes 3, Takács Bálint, Kis G. 1, Hosnyánszky 1, Katonás. Csere: Decker Á., Vörös, Fülöp, Kovács R. 1, Hőna, Létay 1 
Vezetőedző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 14/4, ill.8/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (20. p.), Katonás (28. p.), Hosnyánszky (30. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Graham (27. p.)

Lassan az egri Bitskey-uszodában is rutinos ünneplővé válunk, tavaly a medencében talált egymásra a csapat és a szurkolók, idén azonban a mindenre kiképzett biztonságiak ezt megakadályozták, így az uszoda bejárata előtt zajlott a fieszta. Az egész hevesi megyeszékhely megtudhatta, hogy újra magyar bajnok lett a Vasas vízilabdacsapata!

Persze, aki nem látta, el sem tudja képzelni, hogy micsoda produkciót nyújtottak a Földi-legények! Már akkor sejtettük, hogy nem lehet baj, amikor az első negyedben Hosnyánszky Norbert az év egyik legszebb gólját csavarta Szécsi kapujába, de ha már itt tartunk, Varga Dumi szokásos ejtése is igen korán behullott a hazai kapuba.

Az látszott, hogy húzóembereink nagyon odateszik magukat, csak attól tarthattunk, hogy hazai pályán kicsit „megfújják” az Eger csapatát. Kaptak is sok fórt a hevesiek, de még így sem volt benne a játékukban, hogy felülkerekedjenek rajtunk. Elsősorban azért, mert a klasszismegoldások mellett precízségből is jelesre vizsgáztak Varga Dánielék, mind védekezésben, mind támadásban tökéletesen működött együtt a csapat.

A szünetben 8-6-ra vezettünk, aztán a harmadik negyedben kicsit esett a színvonal, a góltalanság már-már a finálé első meccsét idézte, ráadásul Birosék felzárkóztak egy gólra. Megijedni azonban szinte időnk sem volt: Kis Gábor, majd Kovács Róbert is betaláltak a záró játékrész elején, így a végén már csak az időre kellett figyelni, no meg a táblára, ahol a végső dudaszó pillanatában a 9-10-es eredmény állt!
Földi Lászlót rutinos mozdulatokkal ráncigálták a játékosok a vízbe, persze ő se nagyon ellenkezett, mindenkinek jól esett a hűsítő fürdő, egy ilyen kőkemény szezon után meg pláne.

Május utolsó napjaira tetőfokára hágott a Vasas-majális: Varga Dániel csapatkapitány meghatottan szorongatta a kupát, Decker Ádám és Létay Krisztián még csak ízlelgették az első arany ízét, Kovács Róbert viszont széles mosollyal fogadta a gratulációkat, immár zsinórban negyedszer! Varga Dumi hosszasan ölelkezett össze édesapjával az uszoda előtt, Nagy Viktor az összes szurkolót bajnokká nyilvánította, Takács Bálint pedig az egész keret sapkáit elosztogatta a szemfüles labdaszedő gyerkőcöknek. Földi László tán maga sem tudja hány interjút adott a finálét követően, emellett fáradhatatlanul próbálta terelgetni a szurkolókhoz csapatát, majd végül teljesen kimerülten mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette az együttest.

Mi köszönjük nektek, piros-kék hősök! 

dan
fotó: Doba István

 


Hirdetések