2010.05.15. | Vízilabda
Csapatunk fantasztikusan küzdött Egerben, ez újabb győzelmet ért, már csak egy lépésre vagyunk az újabb bajnoki címtől!

ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 6–7 (0–3, 2–2, 3–1, 1–1) 
Eger, Bitskey-uszoda, 1800 néző
 
Vezette: Székely B., Vogel 

Eger: Szécsi – Hegedüs G., Feltham, Biros 1, Hárai 2, Graham, Sántavy. Csere: Bárány 2, Erdélyi, Varga II Zs., Binder 1, Bundschuh, Kovács G.. 
Vezetőedző: Gerendás György 

Vasas: Nagy V. – Takács Bálint, Varga Dániel, Katonás 1, Kis G. 2, Hosnyánszky 1, Varga Dénes 2. Csere: Vörös 1, Kovács R., Decker Á., Létay, Hőna, Fülöp. 
Vezetőedző: Földi László 

Gól – emberelőnyből: 14/4, ill. 10/1 
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0 
Kipontozódott: Bundschuh (19. p.), Takács Bálint (29. p.)

Gerendás György széttárta a kezeit a második negyed elején, majd lemondóan ingatta a fejét. A táblán 0-4 állt, csapatunk folytatta megsemmisítő erejű játékát, az első negyedben Kis Gábor kétszer is parádésan villant, aztán Vörös, majd Katonás is beköszöntek. Mindeközben az egriek kétségbeesetten lövöldöztek a kapunkra, de esélyük sem volt a gólszerzésre, akárcsak szerdán, most is élő falat húztunk Nagy Viktor kapuja elé. Ennek tükrében érthető, hogy a hazaiak vezetőedzőjének csak a kínos feszengés maradt.

Azt persze sejtettük, hogy nem lehet az örökkévalóságig tartani ezt a tempót, a második negyedben a fehérsapkások két gyors góllal visszajöttek a meccsbe, de itt még nem volt különösebb gond, hiszen Hosnyánszky pokoli erejű bombája visszaállította a megnyugtató különbséget.

Az igazi hullámvölgy a harmadik negyedben jött el számunkra: az Eger 3-0-ás szériát produkált, így percek alatt egyenlítettek (5-5). Ezen a ponton arra volt szükség, hogy a fiúk küzdeni tudással pótolják a jó játékot, és ennek maximálisan eleget a TEVA-VasasPlaket játékosai, így sikerült átlendülni a holtponton.

Persze, ez önmagában nem lett volna elég, kellett Varga Dénes klasszisa is, aki a harmadik negyed elején ismét ejtéssel próbálkozott, a kétségbeesetten víz alá merülő Szécsi pedig most is csak a hálóból kotorhatta ki a labdát. Az utolsó negyed végén ismét Varga Dumi volt a főszereplő: 6-6-os állásnál az egész medence végigúszása után talált be, ez pedig győztes gólnak bizonyult. Az utolsó percek őrült eseményei között ugyanis már nem esett több gól, így következhetett az ünneplés a hazai hangulatot teremtő Vasas-táborral.

Ha minden így folytatódik, akkor már nem kell sokat várni az igazi mámorig, karnyújtásnyira vagyunk a zsinórban negyedik aranytól, a mai meccs pedig megmutatta, hogy minden játékosunknak helyén van a szíve, az apró hullámvölgyeket és a sorozatos emberhátrányokat óriási akaraterővel vészelték át.

Föld László:
- Az utolsó két negyedre mindkét csapaton kiütközött a sorozatterhelés miatti fáradtság, az volt a döntő, hogy ebben a helyzetben ki tud jobban koncentrálni. Büszke vagyok a csapatra, hogy kevesebbet hibáztak a kiélezett végjátékban, mint az hazaiak.

Hosnyánszky Norbert:
- Ma is bebizonyítottuk, hogy mentálisan rendkívül erősek vagyunk. Látszik, hogy a csapattal külön szakember,  sportpszichológus is foglalkozik. Nem keseregtünk a kihagyott sanszok miatt, amíg távolról gólokat lövünk, addig az sem számít, ha esetleg a büntetőket elhibázzuk. Csak az lényeg, hogy a végén eggyel több találatunk legyen, mint az ellenfelünknek. 

Varga Dénes:
- Köszönettel tartozom az égieknek, igazságosak voltak ma velem. Ez alatt azt értem, hogy a meccs elején sokáig úgy tűnt, inkább negatív hős leszek. Sok lehetőséget elhibáztam, több kapufám volt, és Szécsi Zoltánt is sokszor telibe bombáztam. A végén az ejtésemmel és a megúszásommal sikerült kompenzálnom, ennek nagyon örülök. 

dan     

 


Hirdetések