2010.05.12. | Vízilabda
Csapatunk parádésan játszott a bajnoki döntő második meccsén, nagy különbséggel, megérdemelten múltuk felül az egrieket.

TEVA-VasasPlaket–ZF-Eger 6–2 (2–0, 0–0, 1–1, 3–1) 
Szőnyi út, 1500 néző,
 
Vezette: Vojvoda, Fekete B. 

Vasas: Nagy V. – Varga Dénes 1, Varga Dániel, Takács Bálint, Kis G. 1, Hosnyánszky 1, Katonás, Csere: Decker Á., Vörös, Kovács R. 1, Fülöp, Hőna, Létay 2 
Vezetőedző: Földi László

Eger: Szécsi – Hegedüs G., Feltham 1, Biros, Bárány, Graham, Sántavy, Csere: Hárai, Bundschuh, Varga II Zs., Erdélyi, Binder, Kovács G. 1, Valics (kapus) 
Vezetőedző: Gerendás györgy

Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 10/1 
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. – 
Kipontozódott: Sántavy (24.), Binder (25. p.), Bundscuh (28. p.), Decker Á. (30. p.) 
Cserével végleg kiállítva: Katonás G. (9. p.), Graham (11. p.), Hosnyánszky (18. p.)

Újra elindult a ringlispíl, szerda este folytatódott a bajnoki döntő, melyet önbizalommal telve várhattunk, még akkor is, ha az Eger végül drámai csatában behúzta az első meccset. Az előző évek tapasztalatai azt mutatták, hogy egy ilyen hátrány bőven ledolgozható…
Az persze világos volt, hogy a ma esti Szőnyi úti meccsen már csak a győzelem létezik mint lehetséges opció, de a fiúknak ez nem jelentett gondot, és végig vezetve ledolgozták a hátrányt.

Már a bemelegítésnél jó dolguk volt a TEVA-VasasPlaket játékosainak, a partra kipörgő labdákat ugyanis egy piros-kék legenda, Faragó Tamás dobálta/rugdosta vissza a fiúknak.
Ettől függetlenül idegesen kezdtünk, bár ebben a játékvezetők is közrejátszottak, első ítéleteikkel nem igazán kedveztek nekünk. Aztán Kis Gábor előnyből bevitt egy nyugtató találatot, amely után már sokkal higgadtabban támadtunk, védekezésben pedig nem kegyelmeztünk, így nyolc perc után 2-0 volt ide. Hosnyánszky lőtte a második gólunkat.

Ahogy azt sejtettük, ez meccs sem lett babazsúr: a viszonylag békés első játékrész után a második negyed legelején Katonást állították ki végleg cserével. Az ok szándékos ütés volt, számunkra rendkívül szigorúnak tűnt az ítélet…
Pár perccel később Vörös kapott egy nagyot, ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy felfokozódjanak az indulatok. Tegyük hozzá, ezúttal sem a TEVA-VasasPlaket tűnt a durvább félnek. Hogy mi történt a keménykedésen kívül a medencében? Nem túl sok minden… A félidőben még mindig 2-0 állt az eredményjelzőn. Az, hogy ilyen sokáig nullán tartottuk az egrieket bravúros mutatvány, pláne úgy, hogy komolyabb helyzeteik se nagyon voltak, köszönhetően annak, hogy bekkjeink már a lövések előtt rendre közbeléptek.

Másfél perc volt hátra a harmadik negyedből, amikor Kovács begyötörte a vendégek első gólját, addigra a mieink közül Hosnyánszkyt is a partra száműzték, de ez sem segített, Nagy Viktor parádés bravúrokat mutatott be, Létay pedig növelte góljaink számát, így 3-1-re vezettünk, és abban bíztunk, hogy a negyedik negyed sem lesz túlzottan gazdag gólokban.

Végül nem így lett, de ezt cseppet sem bántuk, hiszen a találatokat főleg mi szereztük, így hatalmas fiesztává, vagy ha úgy tetszik, Vasas-majálissá alakult a záró játékrész. A szurkolóknak volt is mit ünnepelniük, Varga Dénes például pazar gólt ejtett Szécsi kapujába, de mások is betaláltak, így a vége 6-2 lett

A mai meccsen kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, erre számítunk Egerben is a harmadik összecsapáson! 

dan

Földi László>>

Nagy Viktor>>

Varga Dénes>>

Kis Gábor>>

Takács Bálint>>

A mérkőzés képei a galériában>>


Hirdetések