2010.05.08. | Vízilabda
A bajnoki döntő első mérkőzésén - csakúgy mint szerdán az elődöntőben - ötméteres döntöttek. Akkor legyűrtük a szegedieket, ma azonban nem volt szerencsénk, az egrieknek  jobbak voltak az idegeik.

ZF-Eger–TEVA-VasasPlaket 8–8 (2–2, 1–0, 2–3, 2–2, 0–0, 1–1), ötméteresekkel: 4–3

Méltó volt az első összecsapás a vízilabda bajnoki döntőhöz, az egri Bitskey Aladár uszodában késhegyre menő csatát vívott egymással az ország két legjobb csapata, a ZF-Eger és természetesen a TEVA-VasasPlaket. 
A Vasas-érzelműeket csak az bánthatta, hogy vízilabdázóink teljesen egy időben szálltak medencébe a Vasas-Haladás labdarúgó bajnokival, így a szurkolói erők megoszlottak.

Varga Dánieléket ez láthatóan azért nem zökkentette ki, végig tartottuk az egriekkel a lépést idegenben is, sőt a legjobbkor, az utolsó negyedben Hosnyánszky révén vezetést szereztünk (5-6). Persze, az egrieket sem a szél fújta be a fináléba, láthatóan nagyon le akarnak taszítani minket a trónról idén, és ennek szellemében hajrázva, Biros révén ki is egyenlítettek, így jöhetett a ráadás.

Az extra hat perc során mindkét csapat a biztonságra törekedett, úgy tűnt a játékosok az ötméteresekre akarják bízni a döntést, és végül így is lett, bár tegyük hozzá, ismét mi álltunk közelebb a győzelemhez, de a fehér sapkások újra egalizáltak...

A büntetők során viszont már a hazaiak diktáltak, kezdve attól, hogy Szécsi kivédte az első próbálkozó, Varga Dénes büntetőjét. Nagy Viktor ekkor még mentette a menthetőt, de a végén Kis Gábor is hibázott, így a hazaiak örvendezhettek.

Tegyük hozzá halkan, nem egyszer állt fel ilyen helyzetből a TEVA-VasasPlaket, reméljük a szerdai meccsel most is megindul a felzárkózás az aranyéremért.


Hirdetések