2010.05.05. | Vízilabda

Paprikás hangulatú mérkőzésen, hosszabítás és  ötméteresek után vízilabdázóink kiharcolták a bajnoki döntőbe jutást.

TEVA-VasasPlaket – Szeged-Beton VE 12–12 (3–3, 4–3, 2–3, 2–2, 1–1, 0–0) 
Szőnyi út, 400 néző

Vezette: Kiszelly, Marjay

Vasas: Nagy V. - Varga Dániel, Varga Dénes 6, Hosnyánszky 2, Kis G., Katonás 1., Decker Á. 1, Csere: Kovács R. 1, Vörös, Takács B., Létay 1, Fülöp 
Vezetőedző: Földi László

Szeged: Baksa - Török 3, Molnár T. 3, Vindisch 2, Lehmann, Juhász Zs, Komlósi 1, Csere: Somogyi 2, Varga P., Busila 1, Ágner, Kayes 
Vezetőedző: Kásás Zoltán

Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 12/5 
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. – 
Kipontozódott: Komlósi (33. p.), Takács Bálint (33. p.) 
Kiállítva (cserével, végleg): Molnár T. (38. p.) 
Sárga lap: Kásás (11. p.) 
Piros lap: Méhes Jenő (a Vasas szakosztály-igazgatója, 24. p.)

A vízilabda szövetség szombatra már a bajnoki döntő első mérkőzésést tervezte, hiszen a rájátszás első két nyert mérkőzése után - melyeken megfordítottuk a bajnoki alapszakasz utáni állást - úgy tűnt csak formaság lesz a ma esti találkozó. A csongrádiak azonban egyáltalán nem adták  könnyen a fináléba kerülést.

Bár a "megszokott" menetrend szerint indult a találkozó, és Varga Dénes két góljával gyorsan biztosnak tűnő előnyt szereztünk, a vendégek hamar egyenlítettek és ez már jelezte, nem számíthatunk sétagaloppra. Nem is lett az.

Végig fej-fej mellett haladt a két együttes, igaz a szegediek egyetlen egy alkalommal sem vezettek, viszont mindig egalizálni tudták az állást. Igaz ezt egyszer, csak a negyedik negyed lefújása előtt két másodperccel tették meg, de a rendes játékidőn belül, így következhetett a hosszabítás. 
Addig nálunk elsősorban Varga Dénes termelte a gólokat és Kis Gábor vitézkedett a centerposzton, a védekezésünk viszont szellős volt, így ellenfelünk több  mint kétszer annyi gólt dobott nekünk, mind az az idei bajnokság során bármikor. A hangulat viszont meglehetősen feszült volt, a játékosok rendesen "puhították" egymást, a játékvezetők ténykedése  pedig sokszor váltott ki elégedetlenséget.

A ráadásban is volt lehetőségünk a győzelem kivívására, de Hosnyánszkíy találatára megint érkezett a válasz, így következtek az ötméteresek és Nagy Viktor parádéja.
Nálunk az elsőt Varga Dániel elhibázta, kapusunk azonban nem engedte, hogy a mérkőzés során először hátrányba kerüljünk. Hosnyánszky lövése után már mi vezettünk, Nagy Viktor pedig újra hárított. Ezután egy-egy találat mindkét oldalon, majd a következő két "körben" 1:0 ide, ezután jött Kis Gábor, aki bedobta így a Szeged utolsó kísérlete okafogyottá vált.

Készülhetünk - sokadszor - az Eger ellen!

 


Hirdetések