2010.04.28. | Vízilabda
Fülöp Bence az elődöntő első mérkőzése után úgy fogalmazott, hogy elindult a gőzös. Nos, a mai szegedi találkozón ott folytattuk, ahol szombaton abbahagytuk, már csak egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz.

Szeged- Beton TEVA-VasasPlaket 3:10 (1:2, 1:3, 0:3, 1:2)
Szeged

Vezette: Bátori, Székely

Szeged: Baksa - Török 1, Lehmann, Varga P., Vindisch, Ágner, Busila, Komlósi, Molnár T. 2, Juhász, Somogyi, Kayes.
Vezetőedző: Kásás Zoltán

Vasas: Nagy V. - Decker, Fülöp, Katonás 2, Hosnyánszky 1, Vörös, Kovács R. 1, Létay, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Kis G. 1, Takács 1.
Vezetőedző: Földi László

Gól - emberelőnyből: 1/11 , ill. 1/7
Gól - ötméteresből: -/- , ill. 1/1
Kipontozódott: Komlósi (26.p.)

Furcsa sport a vízilabda: a rájátszás kezdete előtt úgy tűnt, igencsak nehéz dolgunk lesz idén, ha be akarjuk verekedni magunkat a fináléba. Azóta kétszer csapott össze a TEVA-VasasPlaket és a Szeged, a világ pedig hatalmasat fordult. Jelen állás szerint már csak egy hazai meccsen kell győznünk, különösebb erőfeszítés nélkül jutottunk a döntő kapujába.

Kitűnő hangulat fogadta ma a csapatokat a csongrádi megyeszékhelyen, kellemes időben, nyitott medencében rendezték meg az összecsapást, ám gyorsan tettünk róla, hogy mégse érezzék olyan jól magukat a hazaiak.
A vezetést még Molnár Tamás szerezte meg a Szegednek, de innentől kezdve nem igazán volt kérdés, Varga Dénes pillanatok alatt fordított, és ezután is csak úgy potyogtak a gólok. Elképesztő adat, hogy az első nyolc gólunkat mind akcióból szereztük. Szinte mindenki megvillant, akárkire, akárhonnan tüzelt, Baksa tehetetlen volt.

Nálunk viszont Nagy Viktor parádézott, így nem meglepő, hogy a szünetben három, míg a végén már hét (!) gól volt a különbség. 10-3-ra nyertünk, úgy, hogy szinte meg sem izzadtak a fiúk, csapatként és egyénileg is nagyot nyújtott mindenki.

Az eddigi két meccs alapján szinte biztosnak tűnik a döntőbejutás, ám nagy hiba lenne lebecsülni a Szegedet és könnyelműsködni, ott kell folyatatni, ahol ma abbahagytuk és akkor megérkezik az első állomásra az a bizonyos gőzös…


Hirdetések