2010.04.24. | Vízilabda
Csapatunk remek első félidőt produkálva, végig vezetve gyűrte le a Szegedet a bajnoki elődöntő első mérkőzésén.

TEVA-VasasPlaket – Szeged-BETON VE 7–5 (2–0, 4–1, 1–3, 0–1) 
Szőnyi út, 500 néző,
 
Vezette: Juhász Gy., Petik A. 

Vasas: Nagy V. – Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Hosnyánszky, Kis G. 1, Kovács R., Decker Á., Csere: Vörös, Takács B., Katonás, Létay 1, Hőna, Fülöp 1
Vezetóedző: Földi László 

Szeged: Baksa – Somogyi, Molnár T. 3, Vindisch 1, Lehmann, Komlósi, Juhász Zs. Csere: Busila, Török 1, Kayes, Varga P., Ágner, Kuncz 
Vezetőedző: Kásás Zoltán

Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/2 
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1 
Sárga lap: Földi (21. p.) 

Újra egymásra találták.
Hogy kik, azt nem nehéz kitalálni, természetesen vízilabdázóinkról és a Vasas-szurkolótáborról van szó. A csongrádiak elleni legutóbbi derbi ugyanis viszonylag komoly konfliktusokkal zárult, de mindenki igyekezett elfeledtetni ezeket az eseményeket, a játékosok megjelentek a héten egy szurkolói ankéton, ma pedig dobszó, rengeteg ember, és piros-kék zászlóerdő várta őket válaszképp a Szőnyi úti uszodában. No meg egy transzparens, amelynek az volt lényege, hogy a minőségi szurkolás és a jó vízilabda kölcsönhatásban állnak egymással.

Nos, ez hamar bebizonyosodott ma is, az első félidőben ellenállhatatlanul pólóztunk, Varga Dániel bő egy negyed alatt „mesterhármast” lőtt, majd Létay is betalált, így viszonylag hamar tudatosítottuk a szegediekben, hogy ki az úr a háznál. Vagyis a vízben…
A folytatás azért kicsit árnyaltabbá tette a képet, persze arra aligha számíthattunk, hogy egy bajnoki elődöntőt nyolc-tíz góllal nyerünk, még akkor sem, ha a félidőben történetesen 6-1 volt ide (Kis Gábor és Fülöp Bence találtak még be tőlünk).

A harmadik játékrészben feljebb kúszott az ellenfél, noha a védekezésünkre továbbra sem lehetett igazából panasz, a támadójátékunk viszont adott okot némi hiányérzetre. Számszerűleg ezt úgy kell érteni, hogy mindössze egy gólt dobtunk tizenhat perc alatt. Ez nyilvánvalóan kevés, de akár a rájátszás további meccsein is beérnénk ennyivel, ha ugyanúgy győznénk, mint ma. A végeredmény ugyanis 7-5 lett, így „visszajöttünk” az elődöntőbe, ha pedig Szegeden is nyerünk, már szinte nyeregben is érezhetjük magunkat.

A szurkolókkal kezdtük, és velük is fejezzük be: a meccs után szinte minden játékos kiemelte, hogy mennyit számított a folyamatos buzdítás. Hiába játszanak olimpiai bajnokok a TEVA-VasasPlaket-ben, a lelátóról jövő támogatás nélkül ők sem mennek sokra. Szóval csak így tovább, mind a vízben, mind a nézőtéren!

Földi László vezetőedző így értékelt honlapunknak:
- Az első két negyedben ellenállhatatlanok voltunk, a szegedieknek kevés sanszot hagytunk, ez nagy szó, hiszen remek csapata van Kásás Zoltánnak, nem a húsvéti nyúl hozta nekik ajándékba a rájátszást. A meccs második felére kicsit alábbhagyott a lendület, volt pár kívülálló oka is ennek, amiket nem jó dolgoztunk fel és emiatt bizonytalanná vált néhol a játékunk. A lényeg, hogy sikerült nyernünk, és az öt kapott gól is árulkodó egy bajnoki elődöntőben. Remélem a mai meccsel visszaadtuk a szurkolók hitét is, a továbbiakban mindent megteszünk, hogy egyre többen legyenek, ehhez először nyernünk kell Szegeden. 

 dan

Képek a találkozóról a VasasTV-ben>>

Varga Dániel>>

Kovács Róbert>>

Fülöp Bence>>


Hirdetések