2010.04.12. | Vízilabda

A rájátszás szempontjából nagyon fontos meccset vívott a Szőnyi úton a TEVA-VasasPlaket csapata, az eredmény csalódás: a Szeged győztesen távozott.

TEVA-VasasPlaket–Szeged Beton VE 4–5 (1–0, 0–3, 3–0, 0–2 )
Szőnyi út, 

Vezette: Petik, Székely 

Vasas: Nagy V. - Decker, Fülöp, Katonás, Hosnyánszky 1, Vörös 1, Kovács R. 1, Létay, Varga Dániel 1, Kis G., Takács, Hőna. 
Edző: Földi László 

Szeged: Baksa - Török 1, Lehmann, Varga P., Vindisch 1, Ágner, Busila, Komlósi, Molnár T. 2, Juhász Zs., Kuncz, Somogyi, Kayes 1. 
Edző: Kásás Zoltán 

Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 3/9 
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -/- 
Kipontozódott: Létay (28.p.), Komlósi (28.p.)

Szinte biztos, hogy Vasas-Szeged meccseket rendeznek majd az OB I elődöntőjében, így a két csapat mai, alapszakaszbeli meccse arról döntött, hogy ki várhatja előnyből a párharcot. Nos, mivel a Szeged egy góllal legyőzött minket, minden bizonnyal 1-4-ről vághattunk neki az elődöntőknek.

Már-már hagyomány, hogy a két csapat meccsei nem hoznak sok gólt, ősszel 4-4-et játszottunk Csongrádban, és a ma sem potyogtak számolatlanul a gólok. Az első negyedben például csak Varga Dániel mattolta Baksát, a szegedi portás egyébként végig kiválóan védett, sokat bosszankodtak miatta a piros-kék játékosok és szurkolók egyaránt.

Persze, az nem feltétlenül csak a kapus dicsérete, ha kimaradnak a ziccerek, bizony a próbálkozókat is okolni kell, nem szoktunk hozzá, ahhoz, hogy a TEVA-VasasPlaket pólósai ennyi előnyt és tiszta ziccert rontanak el. A második negyedben például gólt sem dobtunk, így nem meglepő, hogy a magukra találó vendégek 1-3-ra fordítottak.

A hullámzásnak itt még nem volt vége: a harmadik negyed megint rólunk szólt, Kovács, Hosnyánszky, majd Vörös is betaláltak, Nagy Viktor hálója pedig érintetlen maradt. Egyébként Hosnyánszky Norbert találatánál érdemes még elidőzni, ugyanis válogatott klasszisunk parádésan csavart az ellenfél kapujába.

Az utolsó negyed előtt így már derűsebben latolgathattuk az esélyeket, mindannyian reméltük, hogy beindul a Vasas-henger a végére.

Hát, nem indult be… Olyannyira, hogy 2-0-ra elvesztettük a végét, ez pedig szegedi győzelmet „eredményezett” (4-5). 
Annyi biztos, hogy ismét van valami gond a csapat háza táján, lassan hozzá kell szoknunk, hogy otthon elveszítjük a bajnoki rangadókat. Ahhoz viszont még ennyire sem szeretnénk hozzászokni, hogy Vasas-játékos és szurkoló egymást fenyegesse és inzultálja verbálisan a meccs után, ma ugyanis ez a szégyenteljes eset is megtörtént…

Azt persze mindezek tükrében se gondolja senki, hogy az elődöntőben a Szeged lesz a favorit, biztosak lehetünk benne, hogy az eltiltott Varga Dénessel kiegészülve lesz ez még sokkal jobb is.

A találkozó után Földi László így értékelt:
- Egy TEVA-VasasPlaket szintű csapat egyszerűen nem hibázhat ennyit, legalább nyolc-tíz tiszta ziccert elrontottunk, ez pedig nem fér bele. Egyébként az, hogy a helyzeteket ki tudtuk alakítani, azt mutatja, hogy nagy baj nincs, csak a kellő összpontosítás hiányzik. A mai vereség ellenére látok annyi potenciált ebben a csapatban, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe. Ehhez a mostani harmadik negyedben mutatott játékunkat kell mutatnunk, akkor talán a szurkolóinkat is sikerül újra fellelkesítenünk.

A játékosok közül Nagy Viktor is a drukkereknek üzenet, ami a meccs végén történtek tükrében nem meglepő: 
- Higgye el mindenki, nekünk is borzasztó nehéz feldolgozni, ami mostanában történik a csapattal, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy kijöjjünk a gödörből. Kérem a szurkolóinkat, hogy tartsanak ki mellettünk továbbra is! 

dan          

 


Hirdetések