2010.03.15. | Vízilabda
Az Eger viszonylag simán verte a TEVA-VasasPlaketet egy igencsak paprikás hangulatú bajnoki rangadón a Szőnyi úton.

TEVA-VasasPlaket – ZF-Eger 5–8 (0–1, 3–3, 0–2, 2–2)
Szőnyi út, 1000 néző

Vezette: Kiszelly, Kun Gy.

Vasas: Nagy V. - Varga Dénes 1, Varga Dániel 1, Takács Bálint, Kis G., Hosnyánszky 1, Kovács R. Csere: Decker Á. 1, Vörös, Katonás, Létay 1, Hőna 
Vezetőedző: Földi László

Eger: Szécsi - Hegedüs G., Feltham 4, Biros 1, Bárány, Graham, Sántavy. Csere: Bundschuh, Hárai 1, Varga II Zs. 2, Kovács G., Binder, Erdélyi 
Vezetőedző: Gerendás györgy

Gól – emberelőnyből: 13/1, ill. 10/5
Gól – ötméteresből: 1/1, ill., 3/1
Kipontozódott: Hegedüs G. (26. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Kis G. (23. p.)
Kiállítva (brutalitásért): Varga Dénes (27. p.)
Sárga lap: Földi (18. p.)

Földi László dühösen magyarázott a zsűri asztalánál a találkozót követő percekben. Való igaz, volt is mit számon kérnie, hiszen úgy tűnt, a Kiszelly-Kun duó kezéből kicsúszott a meccs. A második félidő inkább birkózásra és verekedésre hasonlított, mint pólóra, a keménykedésnek pedig a sorozatos kiállításokkal sem tudtak véget vetni a sípmesterek.

Arról viszont egyáltalán nem ők tehettek, hogy tizenkét perc után szereztük az első gólunkat, és se az első, se a harmadik negyedben nem sikerült mattolnunk Szécsit. Valljuk be férfiasan, a TEVA-VasasPlaket ma nagyon keveset nyújtott támadásban, az öt dobott gól mellé számtalan eladott labdát, és tizenegy (!) elpuskázott emberelőnyt írhattunk föl.
Igaza volt Decker Ádámnak, aki a mérkőzés után azt mondta, nem volt elég tűz a csapatban. Azt persze badarság lenne gondolni, hogy a csapat nem akart nyerni, de tény, hogy az Euroliga továbbjutástól szárnyakat kapó egriek ellen ma jóval több kellett volna.

Egyébként a második negyedben, amikor Varga Dénes, majd Hosnyánszky betaláltak, 2-1-es vezetésnél úgy tűnt, hogy minden rendeződik, de nem így lett, és további hibákat vétettünk, akkorákat, hogy többször már nem is vezettünk a meccsen. 
A vége felé folyamatosan kapaszkodnunk kellett, ráadásul úgy, hogy közben egyre inkább eldurvult a játék. Kis Gábor és Varga Dénes kiküldése után pedig igazából már csak a helytállásra, az eredmény kozmetikázására maradt esélyünk. 

A hevesiek végül 8-5-re győztek a rangadón, így elsősorban nekik, és népes szurkolótáboruknak lett ünnep március 15-e. Persze, azért temetni nekünk sem kell a csapatot, akkor sem, ha a mai győzelmével az Eger valószínűleg megnyeri az alapszakaszt. A rájátszásban még bőven lesz mód a revánsra, mondjuk egy bajnoki finálé keretein belül… 

dan

Néhány részlet a mérkőzésből>>

Földi László>>

Decker Ádám>>

Vörös Viktor>>

 


Hirdetések