2010.03.09. | Vízilabda

A TEVA-VasasPlaket igencsak meggyőző játékkal, 14-7-re győzte le a régi nagy rivális Domino Honvédot.

Domino Honvéd - TEVA-VasasPlaket 7:14 (0:6, 1:2, 3:3, 3:3)
Kőér utca
Vezette:  ifj. Juhász, Marjay

Honvéd: Gergely – Székely 1, Kállay, Jansik 2, Salamon, Matajsz, Mezei, Szivós, Marnitz 1, Gór-Nagy 1, Paján, Borsós 1, Bátori 1.
Vezetőedző: Vad Lajos

Vasas: Nagy V. – Decker 2, Ernyei 1, Katonás, Hosnyánszky 3, Vörös 1, Kovács R. 1, Létay, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Kis G. 2, Takács, Hőna.
Vezetőedző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 4/14, ill. 4/6
Gól – ötméteresből: -/-, ill. 2/2
Kipontozódott: Takács (18.p.), Gór-Nagy (30.p.)

Azt már a hétfő esti összecsapás előtt is sejtettük, hogy ez a Honvéd-Vasas nyomaiban sem fog emlékeztetni a pár évvel ezelőtti élet-halál derbikre, de amit ezúttal tapasztaltunk, az minden képzeletet felülmúlt. Vagy fogalmazhatunk úgyis, csapatunk ellenállhatatlan volt.

Az első negyed mindjárt remek példa erre, melynek a végén 0-6(!) állt az eredményjelző táblán, ilyet még az alsóházi csapatok ellen is csak ritkán produkálunk, nemhogy egy rájátszásra esélyes gárda ellen. Persze, még mielőtt a föld felé emelkednénk jópár centivel, el kell ismerni, hogy nemcsak a mi parádénknak volt köszönhető ez a tetemes előny, hanem ellenfelünk is igen gyenge napot fogott ki.

De ez nem vesz el semmit Kis Gábor, Vörös Viktor vagy éppen Decker Ádám érdemeimből, persze említhetnénk Varga Dánielt is, aki az első negyedben az előkészítésben jeleskedett főleg.

Aztán a folytatásban jöttek Varga Dénes szokásos góljai is, egyszerűen nem volt egy dimenzióban a két csapat, és ezt a gondolatot csak megerősítette, amikor a félidő előtt már 8-1-re is vezettünk. 

Ahogy az lenni szokott, a végére néha kicsit kiengedtünk, a Honvéd talált néhány gólt, de azért mi is tüsténkedtünk persze, a végén a fiatal tehetségünk, Ernyey Márk is betalált, így mindenkinek teljes lehetett az öröme.

Leszámítva a hazaiakat, akiket összességében 14-7 arányban múltunk felül.


Hirdetések