2009.12.12. | Vízilabda
Vérbeli rangadóra került sor szombat este a Szőnyi úton, hiszen a címvédő TEVA-VasasPlaket a jelenlegi listavezető Ferencvárost fogadta.

TEVA-VasasPlaket – FTC-Fisher Klíma 13–5 (3–2, 5–0, 2–2, 3–1) 
Szőnyi út, 800 néző
 
Vezette: Kiszelly, Székely Z. 

Vasas: Nagy V. – Kovács R., Varga Dénes 1, Hosnyánszky 3, Kis G. 2, Varga Dániel 3, Decker Á., Csere: Takács B., Vörös 1, Katonás, Létay 2, Hőna, Rusz 1 
Edző: Földi László

FTC: Jászberényi – Czigány K., Tóth M. 1, Weszelovszky 1, Dunca, Balatoni, Steinmetz B.Csere: Decker A. (kapus), Mátyás 1, Babay 1, R. Georgescu 1, Máthé, Tóth B., Bús 
Edző: Godova Gábor

Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 11/3 
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

Bár a nézőszám magasabb volt az átlagosnál, de nem volt teltház, a Vasas-tábor szokott ennél népesebb és hangosabb is lenni, ha kell. A vízben viszont már nem tartalékolt senki, az ellenfél ex-vasasos húzóemberekkel állt föl (Mátyás Zoltán, Dr. Steinmetz Barnabás, Tóth Márton), és nálunk sem akadt hiányzó, Földi László a legjobbjaink közül válogathatott. 

Az első negyed kiegyenlített is volt, utána viszont kiderült, hogy kicsit csalóka a tabella képe, kijött a tudáskülönbség, és a mieink állva hagyták a zöld-fehéreket. 5-0-ra nyertük a második negyedet, összesítésében 8-2 volt a szünetben, ez pedig nem kevés Fradi-szurkolót sarkalt korai távozásra. Mi viszont gyönyörködhettünk, Vörös Viktor válogatott szintű csavarásában, Kis Gábor szép befordulásában, vagy Nagy Viktor bravúrjaiban. 
Ezzel a rohammal el is dőlt lényegében a meccs, ám utána is láthattunk szép gólokat, Varga Dániel távoli kísérleteire nem volt ellenszer, Varga Dénes pedig láthatóan fickándozott a vízben, szinte mindig belevitt valami látványelemet az akcióinkba, ha hozzá került a labda. 
Bosszúságot csak a sípmesterek okoztak néha, no meg egyeseknek Godova Gábor, aki előbb obszcén módon kimutatott, majd kiszólogatott az őt kritizáló drukkernek. Szerencsére a végén már mindenki csak magával foglalkozott, és azt látta, ahogy Nagy Viktorral az élen kivédekezünk pár hátrányt, elöl pedig továbbra is villogunk. 
A vége 13-5 lett, és bár mi voltunk az esélyesek, a vártnál simább, és kevésbé izgalmasabb lett ez a csata. 

Csapatunk továbbra is csúcsformában van, szerdán még le kell gyűrnünk a Panioniost az Euroligában, és akkor igazán szépen emlékezhetünk erre az őszre. Hátradőlni viszont azután sem szabad, már csak azért sem, mert a bajnokságot még mindig a Ferencváros vezeti. Persze, a mai meccs azért több mint jelzésértékű volt ebből a szempontból… 

Nyilatkozatok a mérkőzés után: Varga Dénes, Létay Krisztián és Földi László>>

dan           

 


Hirdetések