2009.11.10. | Vízilabda
A 2009-2010-es bajnokság első rangadóján, egy gólos vereséget szenvedtünk Egerben.

ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 7–6 (1–2. 2–0, 2–1, 2–3) 
Eger, Bitskey uszoda, 1500 néző

Vezette: Székely B., Kun Gy. 

Eger: Valics – Varga II Zs., Feltham 1, Biros, Bárány, Graham, Sántavy. Csere: Hegedüs G., Binder 2, Hárai 1, Erdélyi 1, Kovács Gábor 1, Bundschuh 1. 
Edző: Gerendás György 

Vasas: Nagy V. – Varga Dániel 1, Decker Á., Kovács R., Kis G. 1, Hosnyánszky 1, Varga Dénes 2. Csere: Vörös, Létay, Takács Bálint, Katonás 1, Hőna. 
Edző: Földi László 

Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 3/0 

Már most, azaz november elején szertefoszlottak a veretlen alapszakaszról szövögetett álmaink, a tavalyi bravúr biztosan elmarad, hiszen hétfő este az Eger gárdája legyőzte csapatunkat az OB I-ben.
Pedig előzetesen úgy tűnt jó esélyekkel utazhatunk Heves megyébe, hiszen Gerendás György csapata nem igazán állt még össze, ráadásul sérülések is sújtották a csapatát. Persze, az is tény, hogy mindenki a TEVA-VasasPlaketet akarja megverni az utóbbi években, így könnyű menetre semmiképpen nem számíthatunk.

Az elején még nem is volt gond, Kis Gábor, majd Varga Dániel góljával is vezettünk, utána azonban nem rólunk szólt a meccs. Egyrészt sokkal több fórt kapott az Eger, de azért nem ezen múlt, valljuk be. Bajnoki címvédő fiainknak ma nem igazán ment, rengeteg pontatlan lövést küldtek a fiatal Valics kapujára.
Az utolsó negyedben Varga Dénes klasszisának hála, még így is visszakapaszkodtunk (6-6), de végül egy megpattanó lövéssel az Eger győzött. Ez az utolsó jelenet jól jellemezte az addigi történéseket, szinte semmi nem sült el jól ezen az estén számunkra a Bitskey-uszodában.

Tény, hogy a szezonkezdet nem úgy sikerül eddig, ahogy vártuk, de Földi László és a játékosok kvalitásait ismerve, nem kell nagyon megijedni, hamar el fogják feledtetni ezt a vereséget a szurkolókkal.


Hirdetések