2009.03.29. | Vízilabda
A két rangadóval fűszerezett bajnoki hétvégét is hibátlanul zárta csapatunk, pénteken a Dominót, ma este a Ferencvárost győztük le.

Teva-VasasPlaket – FTC-Aprilia-Fisher Klima10–4 (3–1, 3–0, 2–1, 2–2)
Komjádi uszoda, 900 néző
Vezette: Juhász Gy., Vojvoda

Vasas: Nagy V. – Katonás 1, Steinmetz B., Varga Dániel 2, Vörös 2, Hosnyánszky 2, Kovács R. 2. Csere: Tóth M. 1, Takács B., Kállay, Hőna, Rusz, Fülöp B.
Vezetőedző: Földi László

FTC: Jászberényi – Gerritse, Marnitz, Mátyás, Regős 1, Balatoni, Babay. Csere: Császár 3, Dávid, Maklári, Kincses, Bálint
Vezetőedző: Somossy József

Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 3/2, –

Nem tűntek fáradtnak a Teva-VasasPlaket pólósai a pénteki Kőér utcai szereplés után, a mieink könnyed játékkal, hatgólos verést mértek a Fradira. Pedig előzetesen mindenki nagy csatát várt, ráadásul a születésnapos Varga Dénes belázasodott, így egyik legjobbunkra nem számíthatott Földi László.
A karmesteri szerep ezért a bátyjára, Dánielre jutott, aki szinte az egész meccs folyamán a vízben volt és amellett, hogy irányította a játékot, szebbnél-szebb dolgokat mutatott támadásban és védekezésben egyaránt.

Az első két negyed után ismét azon morfondírozhattunk, hogy vajon jó dolog –e, hogy ennyire kiemelkedik Földi László csapata a magyar mezőnyből, hiszen a rangadónak beharangozott összecsapáson két negyed után 6-1 állt a táblán, természetesen a mi javunkra. A mieink dobtak gól büntetőből, akcióból, Vörös Viktor centerből, Kovács Róbert pedig a szélről, így senki nem panaszkodhatott a színvonalra.

A folytatásban talán kicsit visszafogottabbá vált a támadójátékunk, de még így is sikerült két gólt szerezni a harmadik negyedben. A védekezésünk viszont továbbra is fantasztikus volt, Steinmetz Barnabás legalább három alkalommal mentette meg góltól a csapatot remek blokkjaival, de persze Nagy Viktor is a helyén volt, így 8-2-es vezetéssel várhattuk a záró játékrészt.

Az utolsó negyedben két-két gólt dobtak a csapatok, a mieinktől Katonás és Vörös voltak eredményesek, így 10-4 lett a végeredmény.
Ez tényleg gála volt.

Földi László elsőként a vasassc.hu-nak beszélt a meccsről:
- Próbáltunk az utóbbi két rangadón maximális odafigyeléssel játszani és mindent beleadni, ezzel is készülve a Recco elleni Euroliga meccsre. Ma ebből egy elég sima győzelem sült ki, a játékosaim megmutatták, hogy nagyon erősek mentálisan, hiszen két kulcsemberünket nélkülözve tudtuk ezt az eredményt hozni. Végig jól védekeztünk, ez elbizonytalanította a Fradit, támadásban pedig eredményesebbek voltunk mint a Honvéd ellen.

A Kis Gábort helyettesítő Vörös Viktor két remek centergólt dobott:
- Igyekeztem mindent megtenni, hogy pótoljam az elsőszámú centerünket, még akkor is, ha ez gyakorlatilag lehetetlen feladat. Úgy ugrottunk ma vízbe, hogy esélyt sem adunk a Fradinak és ennek meg is lett az eredménye, remek főpróba volt ez a meccs a Recco elleni Euroliga derbire.

dan          

 

 

 

 

 

 


Hirdetések