2009.03.13. | Vízilabda
Csapatunk az utolsó másodpercekben kapott góllal döntetlent játszott a Szeged ellen, így a száz százalékos bajnoki mérlegünk odalett.

Teva VasasPlaket – Szeged Beton VE 9–9 (4–1,0–0,3–4 ,2–4 )
Komjádi uszoda, 400 néző,

Vezette: Németh A., Schlosser,

Vasas: Nagy - Hosnyánszky 1, Varga Dániel, Kovács 3, Kis 1, Varga Dénes 3, Steinmetz . Csere: Takács, Kállay, Katonás 1, Vörös, Kis, Hőna.
Edző: Földi László.

Szeged: Németh - Vejzagics, Weszelovszky 4, Milos Korolija 1, Komlósi, Török 2, Lehmann 1. Csere: Varga P. Éles, Mihajlo Korolija 1, Molnár P., Kuncz, Juhász.
Edző: Kásás Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 9/3 ill. 6/1.
Gól – ötméteresből: 1/1 ill.–.)

Persze a cím és a fenti sorok a kelleténél jóval borúsabbak, tragédia semmiképpen nem történt péntek este a Komádi uszodában, annál nagyobb bajunk sose legyen, hogy tizenhat győztes bajnoki után játszunk egy döntetlent.
Ettől még bosszantó dolog, ha véget ér egy ilyen pazar sorozat, pláne úgy, hogy az első félidő után semmi sem utalt erre, de mint már többször az idény során, a mérkőzés hajrája ezúttal sem rólunk szólt.

Az első negyedben gyorsan elléptünk a két legjobbját nélkülöző Szeged csapatától, Kis Gábor nyitotta a gólok sorát, majd Kovács Róbert, Katonás és Varga Dénes is betaláltak, ezekre a villanásokra pedig csak Weszelovszky tudott válaszolni.
A 4-1-es eredmény érdekes módon a félidőre is megmaradt, a második negyed ugyanis a kihagyott előnyökről, valamint remek Nagy Viktor védésekről szólt.

A harmadik játékrésztől kezdve aztán szépen lassan szétesett a védekezésünk, az ellenfél lövései egyre gyakrabban hatoltak át a mieink kézerdején. Hiába villant meg egyszer-egyszer Varga Dumi és Hosnyánszky Norbert is, két-három gólnál nem sikerült jobban elmennünk.
Az utolsó negyed forgatókönyve ennél is rosszabbra sikeredett, pedig az első támadásból Kovács Róbert 8-5-re módosította az állást. Innentől azonban Weszelovszky vezérletével szívósan elkezdett kapaszkodni a csongrádi gárda, aminek az lett az eredménye, hogy tizenhat másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattak.

Az ilyen helyzetekből mostanában nem szoktunk jól kijönni, a válogatottban debütáló Török Béla most is betalált, így Nagy Viktor joggal kapott dührohamot, kis odafigyeléssel ezt a meccset is megnyerhettük volna.

Ideges voltál a végén, min ment el a meccs? –kérdeztük kapusunkat
- Egyértelműen a védekezésünk leromlásán. Általában a harmadik negyed szokott kritikus lenni, ezúttal még ez a rész is tűrhető volt, a negyedik játékrészben azonban abszolút mélypontra kerültünk. Ezt a Szeged kihasználta, igaz, hogy csak döntetlenre mentették a meccset, de olyan csalódott vagyok mintha kikaptunk volna. Persze lehet pozitívumokat keresni most is, legalább a veretlenségünk megmaradt.

Mi az oka szerinted annak, hogy nem ment a hajrában a csapatnak?
- Fejben dőlnek el ezek a dolgok. Nem koncentráltunk kellően a második félidőben, a Szeged pedig talált pár gólt, amitől belelkesültek és a végén már minden bejött nekik szinte.

Hogy érezted magad a válogatottnál a Volvo kupán, elég lehetőséget kaptál?
- Jól éreztem magam, szívesen játszom mindig a válogatottban és Eger is remek házigazdának bizonyult. Ezúttal egy negyed jutott nekem, örültem ennek is és próbáltam élni a lehetőséggel.

Földi László szűkszavúan értékelt honlapunknak:
- Az törvényszerű, hogy minden sorozat megszakad, viszont nagyon sajnálom, hogy először a Komjádi uszodában botlottunk. Egyáltalán nem voltam elégedett a csapat játékával, szinte minden téren észleltem hiányosságokat ma este.

dan         

 


Hirdetések