2009.02.21. | Vízilabda
A bajnokság 15.fordulójában a zuglóiakat fogadtuk a Komjádi uszodában, ősszel öt góllal győztünk ezt most megtoldottuk eggyel.

Teva-VasasPlaket – BVSC 10–4 (3–1, 1–1, 2–0, 4–2)
Komjádi uszoda, 250 néző

V: Juhász, Németh A.

Vasas: Jónás – Hosnyánszky 1, Kovács R., Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Steinmetz, Kis G. 3. Cs: Takács 1, Kállay 1, Katonás 1, Tóth M., Hőna 1.
Edző: Földi László

BVSC: Decker – Szűcs 1., Nagy S., Hopkins 1, Ambrus, Tóth Z., Halek. Cs: Pecz 1, Szabó T., Zsoldos, Galambos 1, Simon A.
Edző: Vincze Balázs

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 7/3
Ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Halek (27. p.)

A mérkőzés utolsó másodperceiben emberelőnyben támadhatott a BVSC, a mieink pedig úgy próbáltak védekezni mintha az életük múlna azon, hogy gólt kapnak -e vagy sem, pedig ekkor már héttel vezettünk. A megoldás természetesen most is az volt, hogy ha négy kapott gól alatt marad a csapat, akkor elmaradt volna egy kemény edzés, de játékosaink komoly bosszúságára a BVSC másodpercekkel a vége előtt 10-4-re szépített.
Ettől eltekihntve a mieink ezúttal is magabiztosan pólóztak, kulcsembereink szállították a gólokat, hátul pedig az Eger elleni meccshez hasonlóan falként védtük a kaput és a Nagy Viktor helyett lehetőséget kapó Jónás György is bemutaott néhány bravúrt. Ennek eredményeként továbbra is száz százalékosan vezetjük a Vodafone magyar bajnokságot.

A találkozó után elsőként Kis Gáborral beszélgettünk:
- Földi Lászlóval ismét fogadást kötött a csapat, miszerint ha megússzuk négy kapott gól alatt, akkor elmarad a hétfő délelőtti edzésünk. Végül hat másodperccel a vége előptt dobtak egyet, ráadásul erősen vitatható körülmények között, remélem azért ez meglágyítja az edzőnk szívét, különben elég morcosak leszünk. Ettől független azt hiszem, hogy magabiztosan játszottunk és a védekezésünk különösen jó volt, az utolsó negyedben pedig már a gólok is jöttek. Elégedett vagyok.

Jónás György, a mai nap az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a kapunkat őrizve:
- Jól védekezett előttem a csapat, közös az érdem, sikerült végrehajtanunk, amit megbeszéltünk és a végére elöl is feljavultunk. Örülök neki, hogy lehetőséget kapok ezeken a meccseken és abszolút elégedett vagyok a jelenlegi szerepemmel, próbálom segíteni a csapatot, amikor csak tehetem.

dan         

 


Hirdetések