2009.02.15. | Vízilabda
Végig vezetve, teljes megérdemelten győztük le idegenben a legnagyobb bajnoki riválisunkat a Vodafone OB I-ben.

ZF-Eger – Teva-VasasPlaket 8–10 (1:1, 1:3, 1:3, 5:3)
Eger, 2000 néző
Vezette: Székely B., Fekete B.

Eger: Szécsi -  Hegedüs G., Varga II Zs., Decker Á., Bárány, Kiss Cs., Biros, Csere: Binder, Hárai, Nyéki, Feltham, Bundschuh, Erdélyi 
Edző: Gerendás György

Vasas: Nagy V. - Varga Dániel, Varga Dénes, Hosnyánszky, Kis G., Kovács R., Steinmetz B., 
Csere: Vörös, Katonás, Kállay, Tóth M., Hőna, Takács B.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 10/3
Gól – ötméteresből:  3/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Hőna (21. p.), Kis G. (26. p.), Tóth M. (32. p.)
Sárga lap: Gerendás György (10. p.), Földi László (27. p.)

A vasárnap kora délutáni egri derbi az alapszakasz legkeményebb meccsének ígérkezett számunkra. Ennek megfelelően csapatunk már szombaton elutazott a meccs helyszínére, a hangolódás pedig remekül sikerült. A mieink parádésan védekeztek, ráadásul Hosnynánszky Norbert vezérletével a gólok is jöttek folyamatosan, így különösebb izgalmak nélkül sikerült begyűjtenünk a tizennegyedik bajnoki győzelmünket.

Az első negyed gyászszünettel kezdődött a meggyilkolt Marian Cozma emlékére, majd felharsant a Vasas keménymag hangja, csapatunkat szép számú és hangos sereg kísérte el Egerbe, Varga Dánielék pedig újfent meghálálták ezt a szeretetet. Az első negyedben mindössze két gól esett, Varga Dénes pontos lövésére Kiss Csaba válaszolt, ezen kívül néhány szép Nagy Viktor védést és még több kihagyott előnyt láthattunk.

A második negyed elején Hosnyánszky Norbert megszerezte az első gólunkat fórból, de a hazaiak nem hagyták annyiban ezt, Hegedűs az ellentámadásból rögtön válaszolt. A negyed közepétől elkezdődött Gerendás György „produkciója”, a hazaiak mestere önmagából kikelve üvöltözött és rugdosott, majd később a kispadot is elhagyta, önként. Az ideges hangulat inkább a saját csapatát zavarta meg, a mieink a félidőig kétszer is betaláltak, Varga Dániel és Hosnyánszky találataival 4-2 volt a javunkra két negyed után.

A parádé a harmadik negyedben folytatódott, sőt, még szebb dolgokat láthattunk a Teva-VasasPlaket-től. A védekezésünk egyenesen álomszerű volt, Biros Péterék nem találták Nagy Viktor és a kapuja előtt magasodó kézerdő ellenszerét. Az utolsó negyed kezdetére négy góllal sikerült ellépni, Hosnyánszky elképesztő pontosságának, Varga Dániel rafináltságának és Kovács Róbert remek lövésének hála.

Az utolsó negyedben őrült játék kezdődött és a játékvezetők sem voltak mindig a helyzet magaslatán, öt gólt is kaptunk, de nem forgott veszélyben a három pontunk. Végül 10-8-ra győztünk, a csapatból mindenki remek teljesítményt nyújtott, de külön ki kell emelni a cikkben már sokszor említett Hosnyánszkyt, aki a góljaink felét szerezte, valamint Nagy Viktort, akinek csak nagyon nehezen tudott gólt dobni ma a kiváló egri csapat.

A győzelemmel újabb hatalmas lépést tettünk az alapszakasz megnyerése felé, az egyetlen kérdés talán már csak az, hogy képes lesz -e valaki megállítani a mieinket. A mai meccs alapján aligha…

- Valóban magabiztosan nyertünk, szerintem ez elsősorban a megfelelő felkészülésnek köszönhető, valamint annak, hogy az emberhátrányos védekezésünk remekül működött ma. - kezdte értékelését Hosnyánszky Norbert 

Mi a titka, annak, hogy ennyire megöltétek az Eger támadójátékát? 
- Nincs külön recept, van egy olyan védekezési módszerünk, amit egész évben próbálunk tökélyre fejleszteni, szerencsére ez az utóbbi meccseken sikerült. Persze ha úgy hozza a sors, akkor képesek vagyunk ebből váltani is.

Azért elöl is elég magabiztosak voltatok, főleg te… 
- Minden meccsen van olyan játékos, akinek jobban megy az átlagosnál, ma én voltam ez, így általában rám játszották a fiúk a figurákat, ezért lőttem ennyi gólt.

Nem volt kicsit nagyobb a feszültség a kelleténél a meccs alatt? 
- Egy ilyen meccsen mindig nagy a feszültség, de azt hiszem ez benne van rangadókban, sőt ki merem jelenteni, hogy ilyennek kell lennie egy fontos meccsnek. 

Varga Dániel, így látta a rangadót:
- Nagy fegyverténynek tartom, hogy legyőztük az egrieket idegenben, ez nem sűrűn szokott sikerülni senkinek, utoljára talán pont mi nyertünk a Bitskey-uszodában az Euroliga meccsen. Csapatként játszottunk végig, a védekezésünk pedig átlagon felüli volt a mai nap. Úgy érzem, hogy tényleg feszült volt egy kicsit a meccs, bár Gerendás Gyuri máskor ilyen hőfokon követi az eseményeket, de néhány ítélet miatt ezúttal a játékosok között is akadtak kisebb összetűzések a vízben.

dan             

 


Hirdetések