2009.01.24. | Vízilabda

A Pécs legyőzésével továbbra is hibátlanul vezeti az OB I-es bajnokságot a Teva-VasasPlaket.

Teva VasasPlaket – Pécsi Vízmű-PVSK-FÜSZÉRT 12–6 (4–1, 3–0, 0–4, 5–1)
Komjádi uszoda, 200 néző

Vezette: Kiszelly, Petik

Vasas: Nagy V. – Varga Dániel 1, Steinmetz B. 1, Varga Dénes 2, Tóth M. 2, Hosnyánszki 1, Kovács R. 1. Cs: Katonás, Kis G. 1, Kállay 3, Hőna, Takács, Vörös.
Edző: Földi László

Pécs: Gárdonyi – Hangody, Czigány 2, Krizsán, Kovács G., Ágner 3, Heinrich 1. Cs: Bereczki, Kollár, Lukács, De Blasio, Bóbis, Jakab.
Edző: Ambrus Tamás

Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 4/1

Csapatunk magabiztosan szerezte meg első 2009-es meccsén az első győzelmét a Komjádi uszodában. A mieink egy héttel ezelőtt Marseille-ben nyertek egy fontos Euroliga meccset, de nem ártott odafigyelni a Pécsre sem, hiszen Ambrus Tamás együttese a bajnokság élmezőnyéhez tartozik, ráadásul a mecseki csapatból többen is részt vettek Kemény Dénes válogatott edzésein. Végül egy negyedet leszámítva úgy tűnt, hogy rend van a fiúk fejében és sikerült felpörögniük erre a bajnokira is.

Rögtön az első emberelőnyükből vezetést szereztünk, miután Varga Dániel kipattanó lövését Tóth Márton pöckölte be a vendégek kapujába. Nem kellett sokat várni második gólra sem, amit Varga Dénes szerzett, a komplett pécsi védelmet lerázva magáról. A játékrész a folytatásban is simán alakult, hátul a franciaországi, azaz szinte hibátlan formáját mutatta a csapat, és közben elöl sem volt gond, a legnagyobb furcsaság talán az volt, amikor egy támadáson belül mindkét Varga-fivér kezéből kipördült a labda. Az első negyed után megnyugtató, 4-1-es Vasas vezetés állt a táblán.

A vendégek edzője idegbaj közeli állapotban próbálta ráncba szedni a csapatát a rövid szünetben, de nem sok haszna volt a kemény szavaknak, hiszen Tóth Márton kőkemény erejű kapásgóljával jelezte Kemény Dénesnek, hogy talán mégis helye lenne a Németországba utazó válogatott keretben.
A hatodik gólunk Steinmetz Barnabás nevéhez fűződik, aki ugyan ritkán vállalkozik lövésre, de ha elengedi a kezét, annak bizony legtöbbször bombagól lesz a vége, akárcsak most. A szünetig a Pécs már nem tudott betalálni, a mieink pedig Hosnyánszky előnygóljával 7-1-re növelték az előnyt.

Éppen ezért meglepő, bár sajnálatos módon lassan inkább szokványos, ami a harmadik játékrészben történt. A mieink ugyanis rendkívül tompán vízilabdáztak ebben a szakaszban, ezt pedig keményen megbüntette a Pécs, ugyanis 0-4-re(!) nyerték a vendégek ezt a negyedet. Földi László hiába kért időt, ez se sokat használt, hiszen az ex-vasasos Heinrich is betalált, Ágner pedig zsinórban háromszor volt eredményes.

A kisebb döbbenet után a záró negyedben már újra a régi (megszokott) Teva-VasasPlaketet láttuk, valamint öt remekbe szabott gólt, amelyek után hatalmas őrjöngést csapott a nézőtéren helyet foglaló Vasas-érzelmű gyereksereg. A mieink így 12-6-os, sima sikert arattak, ami még szebb lehetett volna, ha nincs az egy negyeden át tartó hullámvölgy.
A bajnokságban azonban a hullámvölgy továbbra is várat magára, hiszen ez zsinórban a tizenegyedik győzelme volt Varga Déneséknek az OB I idei kiírásában, így komoly fölénnyel vezetjük az alapszakaszt.

A mai találkozó egyik meglepetésembere csapatunk fiatal játékosa, Kállay Márk volt, aki egymaga háromszor vette be a remekül védő Gárdonyi kapuját, vele beszélgettünk:

Minek köszönhető, hogy a szokásosnál eredményesebb voltál ma?
-Nincs különösebb titka ennek, így alakult ma a játék, az átlagosnál talán többször jöttek ki rám a befejezések, amelyeket sikerült három ízben is gólra váltanom. Persze remek passzokat kaptam a társaktól, főleg Varga Dénestől.

 Nagyjából ilyen ellenállásra számítottatok a Pécs részéről?
- Jó csapat a Pécs, így ahogy a többi meccsünket, ezt is komolyan vettük. Délelőtt még volt egy rövid edzésünk, ami után beszélgettünk a ma estéről és próbált mindenki fejben ráhangolódni erre a találkozóra.

Ismét volt egy elég komoly rövidzárlatunk, mi az oka, hogy most már nem először fordul elő hasonló?
- Valóban így van, akárcsak az Újpest ellen, most is kicsit megnyugodtunk és kiengedtünk a biztos előny tudatában. Ez még a mai meccsen is elég rendesen megbosszulta magát, így ha nemzetközi szinten is eredményesek akarunk lenni, akkor erre nagyon oda kell figyelnünk a jövőben. A megoldás viszonylag egyszerű, minden meccsen az elsőtől az utolsó pillanatig maximálisan kell koncentrálnunk. 
 

dan       

 


Hirdetések